Мостар

Раднику комуналног предузећа отели лопату и ударали га по глави

  • Извор: Агенције
  • 01.10.2024. 11:51

Синдикална организација "Комуналног" Мостар најоштрије осуђује физички напад на њиховог радног колегу, док је обављао редовне радне послове.

Из овога синдиката подсјећају како је 24. септембра, у Старом граду у близини Старог моста нападнут њихов радник који је обављао редовне послове на чишћењу улица.  

"У раним јутарњим сатима, непознате особе које су пијанчиле у близини, без икаква повода, из чисте обијести су напала нашег колегу, малтретирали га и нанијели му озбиљне повреде главе. Отели су му лопату с којом је радио и с њом га ударали по глави. Охрабрује нас чињеница како смо упознати, да је по пријави МУП брзо реаговао  и идентификовао починиоце", наводи се у саопштењу, преноси "Бљесак.инфо".

Ко је бошњачки кадет који је изазвао међународни скандал у Аустрији?

Ко је бошњачки кадет који је изазвао међународни скандал у Аустрији?

Синдикат радника ће пратити предузете радње и залагати се да се починиоци овог безобзирног напада адекватно казне, те да је недопустиво да се овакве ствари догађају.

Из синдиката наводе како њихови радници, "чистачи улица вриједно раде на специфичним пословима на одржавању чистоће града, пометању и прању улица, пражњењу корпи за отпатке како би сви ми имали уреднији и чистији град, врло често имају и пуне руке посла због појединаца који смеће бацају гдје стигну".

"Синдикат комуналне привреде се обавезује да ће пружити сву потребну помоћ повријеђеном колеги", стоји у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 21:40 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)