Mostar

Radniku komunalnog preduzeća oteli lopatu i udarali ga po glavi

  • Izvor: Agencije
  • 01.10.2024. 11:51

Sindikalna organizacija "Komunalnog" Mostar najoštrije osuđuje fizički napad na njihovog radnog kolegu, dok je obavljao redovne radne poslove.

Iz ovoga sindikata podsjećaju kako je 24. septembra, u Starom gradu u blizini Starog mosta napadnut njihov radnik koji je obavljao redovne poslove na čišćenju ulica.  

"U ranim jutarnjim satima, nepoznate osobe koje su pijančile u blizini, bez ikakva povoda, iz čiste obijesti su napala našeg kolegu, maltretirali ga i nanijeli mu ozbiljne povrede glave. Oteli su mu lopatu s kojom je radio i s njom ga udarali po glavi. Ohrabruje nas činjenica kako smo upoznati, da je po prijavi MUP brzo reagovao  i identifikovao počinioce", navodi se u saopštenju, prenosi "Bljesak.info".

Ko je bošnjački kadet koji je izazvao međunarodni skandal u Austriji?

Ko je bošnjački kadet koji je izazvao međunarodni skandal u Austriji?

Sindikat radnika će pratiti preduzete radnje i zalagati se da se počinioci ovog bezobzirnog napada adekvatno kazne, te da je nedopustivo da se ovakve stvari događaju.

Iz sindikata navode kako njihovi radnici, "čistači ulica vrijedno rade na specifičnim poslovima na održavanju čistoće grada, pometanju i pranju ulica, pražnjenju korpi za otpatke kako bi svi mi imali uredniji i čistiji grad, vrlo često imaju i pune ruke posla zbog pojedinaca koji smeće bacaju gdje stignu".

"Sindikat komunalne privrede se obavezuje da će pružiti svu potrebnu pomoć povrijeđenom kolegi", stoji u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: