Трагедија у Шиду, ватрогасци се сатима борили са ватром

Радник (40) изгорио у великом пожару

  • Извор: Мондо.рс
  • 20.06.2024. 18:28

У пожару у Шиду, који је захватио четири магацина фабрике "Евројуг", настрадао је један радник. Пожар је локализован у међувремену, али ће дежурство бити на снази током цијеле ноћи како би се спријечило поновно избијање пожара.

Пожар је избио данас у поподневним часовима, а ватрогасне екипе су брзо стигле на лице мјеста. Упркос њиховим напорима, ватра се брзо ширила и захватила је сва четири магацина фабрике.

Ватрогасци су унутра пронашли тијело радника П.Ј. (40). Узрок пожара још увијек није познат, истрага је у току. 

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас да су радници евакуисани из фабрике у Шиду у којој је јутрос избио пожар, а да су на случају биле ангажоване све јединице у окружењу.

Дачић је рекао новинарима у Сремској Каменици да су ангажоване све јединице које постоје у окружењу јер је у питању специфична ситуација и да раде спречавању штетних посљедица овог пожара.

- Тешко је рећи шта је узрок, док се не направи увиђај. У овом тренутку главна ствар је да се ситуација стави под контролу, радници су евакуисани - навео је Дачић.

Двоструко убиство у Славонском Броду: Син убио родитеље?

Двоструко убиство у Славонском Броду: Син убио родитеље?

Како је додао, грађани у окружењу су били упозорени да не излазе из куће.

Једна од очевидаца рекла је за Тан‌југ да је чула јаку детонацију и да је из свог дворишта видјела густ црни дим.

- Изашла сам да видим шта се дешава напољу, на улици - рекла је мјештанка Шида за Тан‌југ.

Још једна грађанка Шида рекла је да је то ужасна трагедија.

- И (надам се) да се неће никад више поновити ником - рекла је она за Тан‌југ.

Ово је радник који је настрадао у Шиду: Колега примијетио да га нема, а онда су његово тијело нашли ватрогасци

Страшан пожар букнуо је данас у фабрици "Евројуг" у Шиду. Ватрена стихија је одела један живот, а остали радници склоњени су на безбједно.

Један од радника пријавио је да сумња да је његов колега још увијек у здради, а ватрогасци су претражили простор и нажалост, пронашли изгорјело тијело несрећног радника П. Ј. (40). 

- Са жаљењем обавјештавамо грађане да је у пожару који је данас у преподневним часовима избио у фабрици "Евројуг" у Шиду трагично настрадао наш суграђанин, Перица Јурошевић, радник ове фабрике - наводи се на сајту Општине Шид.


(Мондо)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: