Tragedija u Šidu, vatrogasci se satima borili sa vatrom

Radnik (40) izgorio u velikom požaru

  • Izvor: Mondo.rs
  • 20.06.2024. 18:28

U požaru u Šidu, koji je zahvatio četiri magacina fabrike "Еvrojug", nastradao je jedan radnik. Požar je lokalizovan u međuvremenu, ali će dežurstvo biti na snazi tokom cijele noći kako bi se spriječilo ponovno izbijanje požara.

Požar je izbio danas u popodnevnim časovima, a vatrogasne ekipe su brzo stigle na lice mjesta. Uprkos njihovim naporima, vatra se brzo širila i zahvatila je sva četiri magacina fabrike.

Vatrogasci su unutra pronašli tijelo radnika P.J. (40). Uzrok požara još uvijek nije poznat, istraga je u toku. 

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da su radnici evakuisani iz fabrike u Šidu u kojoj je jutros izbio požar, a da su na slučaju bile angažovane sve jedinice u okruženju.

Dačić je rekao novinarima u Sremskoj Kamenici da su angažovane sve jedinice koje postoje u okruženju jer je u pitanju specifična situacija i da rade sprečavanju štetnih posljedica ovog požara.

- Teško je reći šta je uzrok, dok se ne napravi uviđaj. U ovom trenutku glavna stvar je da se situacija stavi pod kontrolu, radnici su evakuisani - naveo je Dačić.

Dvostruko ubistvo u Slavonskom Brodu: Sin ubio roditelje?

Dvostruko ubistvo u Slavonskom Brodu: Sin ubio roditelje?

Kako je dodao, građani u okruženju su bili upozoreni da ne izlaze iz kuće.

Jedna od očevidaca rekla je za Tan‌jug da je čula jaku detonaciju i da je iz svog dvorišta vidjela gust crni dim.

- Izašla sam da vidim šta se dešava napolju, na ulici - rekla je mještanka Šida za Tan‌jug.

Još jedna građanka Šida rekla je da je to užasna tragedija.

- I (nadam se) da se neće nikad više ponoviti nikom - rekla je ona za Tan‌jug.

Ovo je radnik koji je nastradao u Šidu: Kolega primijetio da ga nema, a onda su njegovo tijelo našli vatrogasci

Strašan požar buknuo je danas u fabrici "Еvrojug" u Šidu. Vatrena stihija je odela jedan život, a ostali radnici sklonjeni su na bezbjedno.

Jedan od radnika prijavio je da sumnja da je njegov kolega još uvijek u zdradi, a vatrogasci su pretražili prostor i nažalost, pronašli izgorjelo tijelo nesrećnog radnika P. J. (40). 

- Sa žaljenjem obavještavamo građane da je u požaru koji je danas u prepodnevnim časovima izbio u fabrici "Еvrojug" u Šidu tragično nastradao naš sugrađanin, Perica Jurošević, radnik ove fabrike - navodi se na sajtu Opštine Šid.


(Mondo)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.