Притвор

Радинковић за откуп тражио 500.000 евра, уплаћено му 42.000 у крипто валути!

Републичко јавно тужилаштво Републике Српске затражило је одређивање једномјесечног притвора Ненаду Радинковићу из Лакташа осумњиченом за отмицу Халида Н.

Како је саопштило Републичко тужилаштво Радинковић је осумњичен да је од Халидовог брата за откуп тражио 500.000 евра, да би тај износ смањивао и на крају примио износ од 42.000 евра, у крипто валути, те 5.000 евра у кешу.

”Осумњичени је 15. маја жртву одвео на непознату локацију, те је уз пријетњу по живот и тијело, захтијевао исплату у износу од 500.000 евра за његову слободу. Новац је тражио у крипто валути. Првобитно тражени новчани износ је смањио на 250.000 евра, па потом на 50.000 евра. Посредством брата жртве примио је 42.000 евра у крипто валути, те 5.000 евра у кешу посредством трећег лица из Бањалуке”, саопштило је Републичко јавно тужилаштво Српске.

Стари полицијски знанац из Бањалуке отео и тукао човјека, од његовог брата тражио новац

Стари полицијски знанац из Бањалуке отео и тукао човјека, од његовог брата тражио новац

Додају да је Радинковић осумњичен за отмицу и недозвољено посједовање оружја. Ради се о пиштољу којим је Радинковић пријетио жртви, а који је пронађен са метком у цијеви.

”Мјера притвора је затражена због опасности од бјекства, због основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи могао сакрити, уништити, фалсификовати или измијенити доказе из којих произилази радња извршења овог кривичног дјела и који су важни за кривични поступак, те због бојазни да би осумњичен могао ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике, односно прикриваче, као и због нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело”, наводи Тужилаштво.

Радинковић је ухапшен у акцији Управе криминалистичке полиције МУП-а Српске. Како сазнаје АТВ он је првобитно био пуштен да се брани са слободе. Међутим, истражиоци су наставили да га прате и поново је ухапшен након што је подигао новац у крипто валути.

Радинковић осумњичен за отмицу учесника емисије ”Свадба од милион евра”

Радинковић осумњичен за отмицу учесника емисије ”Свадба од милион евра”

Као што је АТВ писао жртва отмице је био Халид Н., један од учесника емисије ”Свадба од милион евра”. Он се у емисији појављује као гост на гламурозној ромској свадби у Хамбургу, исказујући се великом количином новца којом ”кити” музику. По властитим ријечима, Халид се бави продајом скупоцјених сатова од злата и дијаманата. У свом појављивању у емисији јавно је показао свежањ новца који је намијенио за бакшиш музици, те се похвали сатом ”Patek Philippe" за који каже да кошта између 80.000 и 90.000 евра.

Радинковић је широј јавности позната по саобраћајној несрећи у којој је погинуо Никола Ђуровић из Бањалуке. Због те несреће Радинковић је осуђен на четири године затвора. Послије пресуде је побјегао у Француску гдје је хапшен 2013. године због кријумчарења веће количине оружја. Због тога случаја је осуђен на осам година затвора. Будући да се није појавио на издржавању казне за саобраћајну несрећу за њим је била расписана потјерница по којој је 2018. године ухапшен у Бриселу и изручен у БиХ.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: