Тражио откуп

Радинковић осумњичен за отмицу учесника емисије ”Свадба од милион евра”

  • Извор: АТВ
  • 21.05.2024. 18:06

Ненад Радинковић из Лакташа, који је ухапшен због отмице и нелегалног посједовања оружја, осумњичен је за киднаповање Халида Н. једног од учесника емисије ”Свадба од милион евра”, сазнаје АТВ.

Халид се у овом ријалити програму појављује као гост на гламурозној ромској свадби у Хамбургу у Њемачкој, исказујући се великом количином новца којом ”кити” музику.

По властитим ријечима, Халид се бави продајом скупоцјених сатова од злата и дијаманата. У свом појављивању у емисији јавно је показивао ”гуту” новца коју је намијенио за бакшиш музици, те сатом ”Patek Philippe" за који каже да кошта између 80.000 и 90.000 евра.

Радинковић је осумњичен да је Халида Н. отео између петка и суботе, те га је заточио у једној викендици у околини Бањалуке, гдје га је везао и малтретирао. Како незванично сазнаје АТВ Радинковић је од брата жртве за откуп тражио велики износ новца, а дио му је наводно и уплаћен.

”Жртва је пронађена са видљивим повредама по тијелу, а јасно је да је био везан. Током истраге пронађене су везице које су за то кориштене, оружје са метком у цијеви и други докази који се доводе у везу са овим кривичним дјелом”, каже извор АТВ-а.

Стари полицијски знанац из Бањалуке отео и тукао човјека, од његовог брата тражио новац

Стари полицијски знанац из Бањалуке отео и тукао човјека, од његовог брата тражио новац

Подсјетимо, Радинковић је ухапшен у акцији Управе криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске и данас је предат у надлежност Републичког јавног тужилаштва због сумње да је починио кривично дјело отмице, недозвољена производња и промет оружја, те спречавање доказивања.

Радинковић је широј јавности познат по саобраћајној несрећи у којој је погинуо Никола Ђуровић из Бањалуке. Због те несреће Радинковић је осуђен на четири године затвора. Послије пресуде је побјегао у Француску гдје је хапшен 2013. године због кријумчарења веће количине оружја. Због тога случаја је осуђен на осам година затвора. Будући да се није појавио на издржавању казне за саобраћајну несрећу за њим је била расписана потјерница по којој је 2018. године ухапшен у Бриселу и изручен у БиХ.

Фото: Скриншот/YouTube/Happy TV

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: