Праћени дуже вријеме

Приведена три инжењера осумњичена да су странцима одавала тајне из "Крушика"

  • Извор: РТС
  • 22.07.2024. 17:34

Тројица инжењера, осумњичена да су у дужем временском периоду страној држави одавала војне и друге повјерљиве тајне из ваљевског "Крушика", приведена су у акцији БИА, Војнобезбедносне агенције, МУП-а Србије и Вишег јавног тужилаштва у Ваљеву, сазнаје РТС.

Како РТС сазнаје, међу приведенима су један бивши и два хонорарно ангажована инжењера Холдинг компаније “Крушик”, који су праћени током дужег временског периода.

Инжењери су приведени јер постоје основи сумње да су у току 2024. континуирано остваривали контакте са држављанима Сјеверне Македоније, запосленима у компанији "ATS Group", на чијем је челу Ш.Д.

Ухапшенима је одређено задржавање од 48 часова.

Одређен притвор помагачима Фатона Хајризија

Одређен притвор помагачима Фатона Хајризија

Овај македонски бизнисмен је, у акцији БИА, ВБА и Вишег јавног тужилаштва у Бeограду, 11. новембра 2019. године био ухапшен са пензионисаним инжењером у ПД "Први партизан” а. д. из Ужица и још двојицом инжењера у том привредном друштву, због сумње да је као власник ПД "ATS Group" из Скопља” преко пензионисаног инжењера у ПД "Први партизан“ долазио у посјед пословно-техничке документације и података који се односе на технологију израде појединих машина, односно на технологију израде оружја и муниције, а коју је развило ПД "Први партизан".

Међутим, послије само мјесец дана, Ш. Д. је пуштен уз јемство од 200.000 евра да се брани са слободе. Поступајући тужилац одбацио је кривичну пријаву против њега, након што је 21. јануара 2021. године на име опортунитета уплатио 29.393.925 динара.

Македонски бизнисмен је тако ослобођен сумње за кривично дјело давање мита у обављању привредне дјелатности.

Грчки новинари

Грчки новинари "окупирали" фудбалере Борца: Велико интересовање пред дуел у Солуну


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.