МУП ТК

Приликом претреса пронађено 23 килограма дроге и лабораторија за "кување спида"

  • Извор: АТВ
  • 29.08.2024. 16:21

Полицијски службеници Управе полиције МУП-а ТК-а, Сектор криминалистичке полиције, истражиоци Одсјека за борбу против злоупотребе опојних дрога јуче су извршили претрес куће, помоћних објеката, природних површина и возила које користи Б.Х. (1999) из Добошнице (Општина Лукавац).

- Том пиликом пронађена је и одузета већа количина различитих паковања прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу у количини око 23 кг, око 3 литра течности која асоцира на "Амфетаминско уље" које се користи као прекурсор у процесу производње опојне дроге "Амфетамин спид", дигитална вага за прецизно мјерење, уређај за вакумирање паковања - врећица, 3 пиштоља, муниција, 5 мобилних телефона, одређена количина новца различитих валута и апоена и то: 7380 КМ, 1020 Евро и 100 Цхф, као и други предмети који се доводе у везу са извршење кривичног дјела - саопштено је из Управе полиције МУП-а ТК.

Прелиминарним вјештачењем је утврђено да се ради о опојној дроги "Амфетамин спеед" као и о другим сировинама које се користе за производњу дроге.

Возач наишао на језиву сцену: Човјек лежи насред пута, трагедија избјегнута за длаку

Возач наишао на језиву сцену: Човјек лежи насред пута, трагедија избјегнута за длаку

По карактеру пронађених и привремено одузетих предмета, њиховом садржају и количини, као и из других доказа, произилазе индиције да се у предметном случају ради о лабораторији за производњу опојних дрога за тзв. "Кување Амфетамин спида."

- По налогу дежурног тужиоца лицу Б.Х.,( који пролази криминалистичке евиденције), је одузета слобода, те је исти приведен и задржан у службеним просторијама Управе полиције МУП ТК-а, а након криминалистичке обраде, Б.Х. ће због постојања основа сумње да је починио кривично дјела Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога и  Неовлаштено држање оружја или експлозивних материја, бити предат Кантоналном тужилаштву ТК на даље надлежно поступање - наведено је у саопштењу.

(Фото: Управа полиције МУП ТК-а)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: