Drvar

Preminuo otac djevojčice (5) kojeg je udario pijani vozač koji je vozio 193 na sat

  • Извор: Аваз
  • 28.10.2022. 21:22

U Drvaru se krajem avgusta desila stravična saobraćajna nesreća u kojoj je povrede opasne po život zadobio tridesetsedmogodišnji Luka Matić.

Nesreća se desila 20. avgusta oko 15.25 časova kada je Matić krenuo kući sa posla. Izašao je sa parkinga, ušao u svoju traku i nastavio da vozi. Kako je portal "Avaza" tada objavio, sivim Mercedesom koji je udario Matića je upravljao dvadesetčetverogodišnji Đ.R. On se zabio u Matićev automobil 10 do 15 metara od firme u kojoj je Matić zaposlen. Kako je ranije pisano, prema nezvaničnim informacijama Đ.R. je bio u alkoholisanom stanju i vozio je 193 kilometra na sat. 

Nažalost, tačno dva mjeseca nakon nesreće Matić je izgubio bitku za život iako se lavovski borio da se vrati u zagrljaj svoje supruge i petogodišnje kćerkice. Matić je sahranjen 22. oktobra nakon što je urađena obdukcija. Na smrtom listu je navedeno da je Luka preminuo nasilnom smrću koja je izazvana saobraćajnom nesrećom.

Brojne povrede i komplikacije

Podsjećamo, Matić je odmah nakon nesreće prevezen u Univerzitetsku kliničku bolnicu Mostar gdje je bio smješten na odjel intenzivne njege. Od siline udara, došlo je do preloma baze lobanje, puknuća lobanje, sljepoočne i nosne kosti. Pluća su mu bila nagniječena i bio je na respiratoru do trenutka smrti. Slezena koja je pukla je morala biti izvađena. Jetra je takođe bila pukla ali su je doktori uspjeli spasiti. Karlične kosti su bile slomljene na tri mjesta.

Prognoze doktora nisu bile dobre.

Iako su ove povrede same po sebi veoma teške, Matićeva borba ovdje tek počinje. Kako saznaje portal "Avaza" zbog brojnih povreda došlo je do brojnih komplikacija. Treće sedmice nakon nesreće doživio je moždani udar. Nakon moždanog udara, uslijedile su dvije kliničke smrti.

Sa mjesta nesreće

Tu agonija ne prestaje. Nakon toga dobija meningitis koji je trajao dvadesetak dana. Ni bolničke bakterije ga nisu zaobišle. Imao ih je po cijelom tijelu, CRP mu se kretao od 120 do 150.

Zbog ležanja i respiratora, Matić dobija i upalu pluća. Otprilike sedam dana nakon upale pluća, dolazi do puknuća plućne maramice. Odmah su mu uključili drenere i to je trajalo oko 20 dana. Pred sami kraj Matićeve borbe, došlo je do skupljanja viška likvora u mozgu. Ugrađeni su mu privremeni dreneri, a doktori su planirali ugraditi i doživotne. Luka to nije dočekao.

Iako su doktori radili sve što su mogli, nije mu bilo spasa. Luka je 20. oktobra izgubio najvažniju bitku - onu za život. Ujutro u pola devet je preminuo od posljedica drugog moždanog udara.

Reagovao na glas supruge

Odmah nakon nesreće, Matića su doktori stavili u indukovanu komu.  

Doktori u mostarskoj bolnici su ga postepeno pokušavali probuditi, kako bi mogli provjeravati i kontrolisati njegovo stanje svijesti. Sredstva protiv bolova je dobijao putem infuzije. 

Iako je u određenim trenucima bio budan i imao otvorene oči, Matić nije reagovao na doktore. Reagovao je samo na članove porodice, najviše na glas supruge. Jedne prilike kada mu je pričala, Luka je i zaplakao. 

Luka je bio sin jedinac. Iza njega je ostala brojna šira porodica, supruga i petogodišnja kćerkica. 

Negirali da je Đ.R. bio pijan

Kako je ranije pisano, dvadesetčetverogodišnji Đ.R. koji je upravljao Mercedesom navodno dolazi iz bogate porodice u Drvaru, odnosno njegova majka je radnica u Opštini a otac je vlasnik nekoliko prodavnica. 

Nakon što je portal "Avaza" prvi u BiH objavio priču o ovoj stravičnoj nesreći, porodica Đ.R. je kontaktirala Matićevu porodicu. 

Negirali su da je njihov sin bio pijan kada je skrivio nesreću.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм