Акција ”Black tie 2”

Предложен притвор за 18 осумњичених сарадника ”супер картела”

Тужилаштво БиХ затражило је одређивање једномјесечног притвора за 18 ухапшених у акцији ”Black tie 2”, док су за петорици затражене мјере забране.

”Наведене мјере су највећим дијелом предложене како би се спријечило ометање истраге, прикривање доказа и вршење утицаја на свједоке или саучеснике и омогућио несметан рад Тужилаштву са партнерским полицијским агенцијама, као и партнерским институцијама из иностранства", саопштило је Тужилаштво БиХ.

Европол о акцији у Сарајеву: Срушен ”унутрашњи круг” краља дроге

Европол о акцији у Сарајеву: Срушен ”унутрашњи круг” краља дроге

Подсјетимо, у акцији су ухапшене укупно 23 особе, а међу њима су и високи званичници Федералне управе полиције и то в.д. директор ФУП-а Вахидин Муњић и шеф специјалне полиције Мустафа Селмановић.

Према незваничним информацијама тужилаштво је затражило њихово притварање, али и за неколико специјалаца ФУП-а и сарајевских бизнисмена.

У оквиру акције СИПА је у комерцијалним банкама привремено обуставила трансакције за осам правних и осам физичких лица и укупном износу од 614.204 КМ, 23.906 евра и 2.261 америчких долара. 

Сви детаљи велике акције у Сарајеву: 23 ухапшених, подршку пружао и ФБИ

Сви детаљи велике акције у Сарајеву: 23 ухапшених, подршку пружао и ФБИ

У оквиру предмета "Блек тај два" прикупљени су докази из криптованих апликација, а у овим активностима међународну подршку су пружиле агенције ФБИ, ДЕА и Европол који је саопштио да се ради о наставку борбе против ”супер картела” који је контролисао европску трговину кокаином, а на чијем је челу био Един Гачанин звани Тито.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм