Језив злочин

Правник оптужен да је убио комшиницу због два стана

  • Извор: Курир
  • 23.07.2024. 22:19

Мушкарца И. К. (61) Више јавно тужилаштво у Београду оптужило је да је у ноћи између 23. и 24. априла прошле године убио своју прву комшиницу Р. Б. (85), тако што је задавио у њеном стану на Новом Београду!

Како преноси Курир, сумња се да је мотив стравичног злочина то што је И. К. иначе дипломирани правник, посумњао да би Р. Б. могла да се предомисли везано за тестамент којим је своја два стана оставила његовој дјеци.

Тестамент потписан

Према наводима оптужнице Вишег јавног тужилаштва у Београду, сумња се да је И. К. убио Р. Б. након што је она тестаментом од 12. априла прошле године, који је потписан у присуству два свједока, своја два стана оставила дјеци И. К. што је он знао. Како се наводи, управо он је контактирао адвоката који му је сачинио текст тестамента, знајући да се покојна у претходном периоду премишљала око остављања станова његовој дјеци.

Додик: Није добро када Вукановић прескочи терапију

Додик: Није добро када Вукановић прескочи терапију

- И. К. је од старице захтијевао да потпише уговор о поклону код нотара, којим би њене некретнине одмах припале његовој дјеци, али је пристала да им станове препише тестаментом - открива извор и додаје да је могуће да је И. К. сумњао да би она могла да се предомисли.

Критичне вечери, како се сумња, искосристио је то што је имао кључ од стана покојне Р. Б. Ушао је код ње, оборио је на под, опкорачио је, сео на њу и задавио је стежући је за врат - откривено је током истраге како је правник на Новом Београду убио прву комшиницу.

У оптужници се наводи да је након што је "голим рукама" задавио несрећну жену помјерио њено тијело и поставио га тако да изгледа на први поглед да је ријеч о такозваној задесној смрти.

Покушајима да понизи Српску, америчка Амбасада понижава само себе

Покушајима да понизи Српску, америчка Амбасада понижава само себе

- Тијело покојне жене је помјерио испод кухињског стола, у лежећи положај, поставио је на стомак, а њену главну, односно врат и то у предјелу гркљана је пребацио преко пречаге која спаја ногаре стола, а потом кухињске столице уредно вратио око стола - наводи се у оптужници.

ДНК и обдукција

Послије стравичног злочина, И. К. је изашао, закључао врата и вратио се у свој стан.

- Међутим, послије проналаска тијела жене, тужилаштво и полиција спровели су истрагу, прикупили доказе на основу којих је Више јавно тужилаштво у Београду против И. К. подигло оптужницу за кривично дјело тешко убиство из користољубља. Оптужницу је потврдио суд и суђење пред Вишим судом у Београду требало би да почне 24. октобра - потврђено је за Курир.

Нова драма у Дарувару: Позвао Хитну помоћ, па извадио нож и запријетио да ће бити као Пахоки

Нова драма у Дарувару: Позвао Хитну помоћ, па извадио нож и запријетио да ће бити као Пахоки

Како Курир незванично сазнаје, кључан је био налаз комисија вјештака Института за судску медицину Медицинског факултета у Београду, која је у свом налазу и мишљењу навела да је на основу обдукционог налаза и хемијско-токсиколошког прегледа органа, "смрт покојне насилна и да је наступила усљед механичког гушења, због стезања врата шаком/шакама".

- Такође, ДНК трагови И. К. пронађени су свуда по столицама које је, како се сумња, помјерао, али и на пречаги на коју је спустио врат старице покушавајући да представи њену смрт као несрећан случај - додаје извор.

Пратите нас и путем Вибера