Jeziv zločin

Pravnik optužen da je ubio komšinicu zbog dva stana

  • Izvor: Kurir
  • 23.07.2024. 22:19

Muškarca I. K. (61) Više javno tužilaštvo u Beogradu optužilo je da je u noći između 23. i 24. aprila prošle godine ubio svoju prvu komšinicu R. B. (85), tako što je zadavio u njenom stanu na Novom Beogradu!

Kako prenosi Kurir, sumnja se da je motiv stravičnog zločina to što je I. K. inače diplomirani pravnik, posumnjao da bi R. B. mogla da se predomisli vezano za testament kojim je svoja dva stana ostavila njegovoj djeci.

Testament potpisan

Prema navodima optužnice Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, sumnja se da je I. K. ubio R. B. nakon što je ona testamentom od 12. aprila prošle godine, koji je potpisan u prisustvu dva svjedoka, svoja dva stana ostavila djeci I. K. što je on znao. Kako se navodi, upravo on je kontaktirao advokata koji mu je sačinio tekst testamenta, znajući da se pokojna u prethodnom periodu premišljala oko ostavljanja stanova njegovoj djeci.

Dodik: Nije dobro kada Vukanović preskoči terapiju

Dodik: Nije dobro kada Vukanović preskoči terapiju

- I. K. je od starice zahtijevao da potpiše ugovor o poklonu kod notara, kojim bi njene nekretnine odmah pripale njegovoj djeci, ali je pristala da im stanove prepiše testamentom - otkriva izvor i dodaje da je moguće da je I. K. sumnjao da bi ona mogla da se predomisli.

Kritične večeri, kako se sumnja, iskosristio je to što je imao ključ od stana pokojne R. B. Ušao je kod nje, oborio je na pod, opkoračio je, seo na nju i zadavio je stežući je za vrat - otkriveno je tokom istrage kako je pravnik na Novom Beogradu ubio prvu komšinicu.

U optužnici se navodi da je nakon što je "golim rukama" zadavio nesrećnu ženu pomjerio njeno tijelo i postavio ga tako da izgleda na prvi pogled da je riječ o takozvanoj zadesnoj smrti.

Pokušajima da ponizi Srpsku, američka Ambasada ponižava samo sebe

Pokušajima da ponizi Srpsku, američka Ambasada ponižava samo sebe

- Tijelo pokojne žene je pomjerio ispod kuhinjskog stola, u ležeći položaj, postavio je na stomak, a njenu glavnu, odnosno vrat i to u predjelu grkljana je prebacio preko prečage koja spaja nogare stola, a potom kuhinjske stolice uredno vratio oko stola - navodi se u optužnici.

DNK i obdukcija

Poslije stravičnog zločina, I. K. je izašao, zaključao vrata i vratio se u svoj stan.

- Međutim, poslije pronalaska tijela žene, tužilaštvo i policija sproveli su istragu, prikupili dokaze na osnovu kojih je Više javno tužilaštvo u Beogradu protiv I. K. podiglo optužnicu za krivično djelo teško ubistvo iz koristoljublja. Optužnicu je potvrdio sud i suđenje pred Višim sudom u Beogradu trebalo bi da počne 24. oktobra - potvrđeno je za Kurir.

Nova drama u Daruvaru: Pozvao Hitnu pomoć, pa izvadio nož i zaprijetio da će biti kao Pahoki

Nova drama u Daruvaru: Pozvao Hitnu pomoć, pa izvadio nož i zaprijetio da će biti kao Pahoki

Kako Kurir nezvanično saznaje, ključan je bio nalaz komisija vještaka Instituta za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Beogradu, koja je u svom nalazu i mišljenju navela da je na osnovu obdukcionog nalaza i hemijsko-toksikološkog pregleda organa, "smrt pokojne nasilna i da je nastupila usljed mehaničkog gušenja, zbog stezanja vrata šakom/šakama".

- Takođe, DNK tragovi I. K. pronađeni su svuda po stolicama koje je, kako se sumnja, pomjerao, ali i na prečagi na koju je spustio vrat starice pokušavajući da predstavi njenu smrt kao nesrećan slučaj - dodaje izvor.

Pratite nas i putem Vibera