Акција ”Алфа”

Познато ко је ухапшен са Бегановићем: Осумњичени за криминал ”високе разине”

У акцији ”Алфа” ухапшени су Изет Бегановић, Аднан Келеција и Садик Кеврић због сумње да су починили кривична дјела организованог криминала у вези са неовлаштеим прометом дроге, саопштило је Тужилаштво БиХ.

У Тужилаштву наводе да се ради о предмету организованог криминала ”високе разине” који заједнички реализују са МУП-ом Републике Српске.

”У истрази су кориштени докази из криптованих апликација”, наводе у Тужилаштву БиХ.

Ексклузивно на АТВ: Тренутак хапшења Изета Бегановића

Ексклузивно на АТВ: Тренутак хапшења Изета Бегановића

Како сазнајемо у оквиру акције извршени су претреси на више локација у Бањалуци и Брчком, а углавном је ријеч о некретнинама које су осумњичени користили.

Као што је АТВ писао ријеч је о међународној акцији, на којој се годинама радило, а у којој су учествовали истражни органи Чешке и Аустрије. Они су у ранијем периоду на својој територији заплијенили веће количине дроге, а ”пало” је и неколико држављана БиХ који се доводе у везу са Бегановићем и његовим сарадницима. Неки од њих су правоснажно осуђени и већ су чак одлежали казне због трговине дрогом. 

Погледајте хапшење осумњичених у акцији ”Алфа”

Погледајте хапшење осумњичених у акцији ”Алфа”

Иначе, Изет Бегановић је и прије рата важио за безбједносно интересатну особу. Годинама је живио у иностранству, највише у Чешкој, и бавио се разним бизнисима. Углавном је био укључен у посао са коцком и играма на срећу, а држао је и неколико касина.

Акција ”Алфа”: Изет Бегановић ухапшен у Бањалуци

Акција ”Алфа”: Изет Бегановић ухапшен у Бањалуци

У вези са акцијом огласили су се и из полиције Брчко дистрикта, гдје је ухапшен Бегановићев сарадник Садик Кеврић, у којој наводе да су заједном с МУП-ом Српске спроводили активности у акцији ”Алфа”.

”Ријеч је о оперативној акцији чији је носилац МУП Републике Српске, а која се реализује по наредби Суда БиХ и у надлежности Тужилаштва БиХ. Током акције извршено је претресање једног лица, његове покретне и непокретне имовине на подручју града Брчко. Том приликом привремено су одузети одређени предмети важни за овај кривични поступак. Ухапшен је К.С. из Брчког који је спроведен у Управу за организовани и тешки криминал МУП-а Републике Српске", навели су брчанске полиције.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.