Akcija ”Alfa”

Poznato ko je uhapšen sa Beganovićem: Osumnjičeni za kriminal ”visoke razine”

U akciji ”Alfa” uhapšeni su Izet Beganović, Adnan Kelecija i Sadik Kevrić zbog sumnje da su počinili krivična djela organizovanog kriminala u vezi sa neovlašteim prometom droge, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

U Tužilaštvu navode da se radi o predmetu organizovanog kriminala ”visoke razine” koji zajednički realizuju sa MUP-om Republike Srpske.

”U istrazi su korišteni dokazi iz kriptovanih aplikacija”, navode u Tužilaštvu BiH.

Еkskluzivno na ATV: Trenutak hapšenja Izeta Beganovića

Еkskluzivno na ATV: Trenutak hapšenja Izeta Beganovića

Kako saznajemo u okviru akcije izvršeni su pretresi na više lokacija u Banjaluci i Brčkom, a uglavnom je riječ o nekretninama koje su osumnjičeni koristili.

Kao što je ATV pisao riječ je o međunarodnoj akciji, na kojoj se godinama radilo, a u kojoj su učestvovali istražni organi Češke i Austrije. Oni su u ranijem periodu na svojoj teritoriji zaplijenili veće količine droge, a ”palo” je i nekoliko državljana BiH koji se dovode u vezu sa Beganovićem i njegovim saradnicima. Neki od njih su pravosnažno osuđeni i već su čak odležali kazne zbog trgovine drogom. 

Pogledajte hapšenje osumnjičenih u akciji ”Alfa”

Pogledajte hapšenje osumnjičenih u akciji ”Alfa”

Inače, Izet Beganović je i prije rata važio za bezbjednosno interesatnu osobu. Godinama je živio u inostranstvu, najviše u Češkoj, i bavio se raznim biznisima. Uglavnom je bio uključen u posao sa kockom i igrama na sreću, a držao je i nekoliko kasina.

Akcija ”Alfa”: Izet Beganović uhapšen u Banjaluci

Akcija ”Alfa”: Izet Beganović uhapšen u Banjaluci

U vezi sa akcijom oglasili su se i iz policije Brčko distrikta, gdje je uhapšen Beganovićev saradnik Sadik Kevrić, u kojoj navode da su zajednom s MUP-om Srpske sprovodili aktivnosti u akciji ”Alfa”.

”Riječ je o operativnoj akciji čiji je nosilac MUP Republike Srpske, a koja se realizuje po naredbi Suda BiH i u nadležnosti Tužilaštva BiH. Tokom akcije izvršeno je pretresanje jednog lica, njegove pokretne i nepokretne imovine na području grada Brčko. Tom prilikom privremeno su oduzeti određeni predmeti važni za ovaj krivični postupak. Uhapšen je K.S. iz Brčkog koji je sproveden u Upravu za organizovani i teški kriminal MUP-a Republike Srpske", naveli su brčanske policije.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.