Обијали куће

Позната имена ухапшених у акцији "Window"

У акцији "Window" ухапшени су Сретен Симић звани Ћоро, Борис Симић и Бранислав Миличић из Бијељине, те Дарко Јокић и Дејан Мијатовић звани Кригер, сазнаје АТВ.

Aкција се спроводи с циљем процесуирања провалничке групе за коју се сумња да је у посљедња три мјесеца организовано ”оперисала” широм Српске, проваљујући у куће и станове одакле су крали новац и вриједније предмете.

Већина ухапшених већ има полицијске досије и раније су довођени у везу са кривичним дјелима из области имовинских деликата.

Сретен Симић већ годинама важи за безбједносно интересантну особу. Хапшен је и прије двије године због сумње да је, заједно с двије непознате особе, из куће у Петрову украо 17.800 КМ. Својевремено је био и жртва отмице када су га три мушкарца, уз пријетњу пиштољем, стрпали у возило и одвезли у шуму код Пала. Тражили су новац како би га пустили, али је на крају пуштен без накнаде.

Ухапшена група провалника која је ”харала” Српском

Ухапшена група провалника која је ”харала” Српском

Дарко Јокић је раније хапшен као члан групе која је на подручју Зворника пљачкала викендице, гараже, али и предузећа у којима би скидали дијелове са аутомобила и слично.

Незванично сазнајемо да је акција ”Window" добила назив по томе што је ова група најчешће улазила туђе домове обијајући прозор на кући. Осумњичени су се користили и ометачем сигнала, који власницима блокира даљинско закључавање врата на возилима, гаражама или капијама. Када се власници удаље од куће лопови потом улазе за њима и из куће односе све вриједније ствари.

У МУП Републике Српске наводе да је акција у току, те да се врше претреси на више локација. У акцији учествују Управа криминалистичке полиције МУП-а Српске и полицијске управе Градишка, Бањалука, Добој, Бијељина, Зворник и Источно Сарајево.

”За ухапшене постоји основ сумње да су извршили 12 кривичних дјела тешке крађе на подручју Републике Српске”, саопштио је МУП Српске.

Сумња се да је број провала далеко већи и из полиције позивају грађане да пријаве провале, уколико то досада нису учинили.

”МУП Републике Српске позива грађане који су у протекла три мјесеца имали провале у њихове стамбене или пословне објекте, а која дјела нису пријавили полицији, да то учине у надлежним полицијским станицама или путем бесплатног броја телефона 122”, наводе у МУП Српске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Серија: Црна Гуја (12+) (Р)

    '''Серија: Црна Гуја (12+) (Р)

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Црна Гуја (12+) (Р)

    ''''Црна Гуја (12+) (Р)