Ovčar Banja

Poznat identitet stradalih u padu pješačkog mosta, oglasili se iz bolnice

  • Извор: Агенције
  • 13.10.2022. 15:22

U današnjoj nesreći u Ovčar Banji nastradale su Zvorničanke Ljubica M. i Milena E, prenose srpski mediji.

Nesreća se dogodila danas oko 11 časova kada se srušio pješački most u Ovčar Banji. Na njemu je bilo oko trideset turista iz Republike Srpske koji su potom upali u Zapadnu Moravu.

Srpski mediji navode da je jedna žena stradala kada se zapetljala u riječnu travu, a drugu je poklopila sajla mosta. Riječ je, kako su rekli u čačanskoj bolnici, o ženama srednjih godina.

"Znao sam da se dogodilo nešto strašno kad su me na putu od Čačka do Ovčar Banje pretekla tri saniteta i policij", ispričao je spasilac koji je izvlačio povrijeđene turiste iz talasa ledene Zapadne Morave.

On je dodao da nastradale žene jednostavno nisu imale šanse, pogotovo ona čije je tijelo prvo izvukao s kolegama. Ona je bila zakačena za konstrukciju mosta i nije bilo ni najmanje mogućnosti da se odatle spase.

"Pokušala je i da skine jaknu kako bi se oslobodila", dodao je on.

Ronilac Nenad Stojković rekao je za RTS da se vraćao iz Čačka ka Ovčar Banji da ga je prestiglo nekoliko saniteta, a zatim i policijski auto i on je krenuo za njima.

"Najprije sam pomislio da je neki automobil sletio u jezero. Međutim kada sam došao na lice mjesta vidio sam da se most srušio i pritekli smo u pomoć. Prišli smo do jedne osobe koja je držala drugu osobu i pokušali smo da izvučemo ženu koja nije davala znake života jer je provela već 10 minuta u vodi", rekao je Stojković.

Dodao je da su pomogli čoveku da izađe iz vode, a onda sa timom iz Čačka su izvukli prvu ženu koja je nastradala.

"Zatim smo pregledali konstrukciju mosta iz čamca i pronašli smo i drugu osobu koja se nalazila desetak metara od prve osobe", istakao je Stojković.

Oglasili se iz bolnice u Čačku: Mobilisano 80 medicinara

U Opštoj bolnici u Čačku nakon nesreće koja se dogodila kada je pukao most u Ovčar Banji, najprije je dovezeno 12 osoba, ali su dvije žene, nažalost i uprkos svim naporima ljekara, preminule. Trenutno je u ovoj zdravstvenoh ustanovi 10 pacijenata i većina njih ima lakše povrede. 

"Trenutno je na liječenju deset osoba, tri osobe imaju teže tjelesne povrede, jedna žena će biti prebačena na odjeljenje intenzivne njege, dok sedam osoba ima lakše tjelesne povrede. U pitanju su osobe srednje životne dobi, samo je jedno lice mlađe, mladić od 19 godina", izjavio dr primarijus Ivan Кostić za medije.

Lica sa lakšim tjelesnim povredama biće zadržana na opservaciji 24 sata, a biće otpuštena na kućno liječenje.

"Najviše pacijenata je na odjeljenju ortopedije i hirurgije, zbog povreda lokomotornog sistema, a zadržani su i zbog dug boravka u hladnoj vodi", rekao je Kostić.

U bolnici je mobilisano 80 ljekara i sestara sa svih odjeljenja koji primaju pacijente.

(Foto: Tanjug/AP)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.