Okružni sud Doboj

Potvrđena optužnica za ubistvo Saše Kulišića, zločin bio dogovoren i isplaniran

Okružni sud u Doboju potvrdio je optužnicu protiv Andree Kajganić i Dražena Lazarevića zbog teškog ubistva Andreinog supruga Saše Kajganića!

Kajganićevoj i Lazareviću se na teret stavlja da su zločin počinili u noći 30. januara, od 1:01 do 1:24 časa u ulici Miloša Obilića u Doboju, uz prethodni dogovor i razrađen plan, zajedno sa Andreinom maloljetnom kćerkom A.K.

U optužnici se navodi da je Andrea i ranije krišom davala tablete ”treana” svome mužu Saši Kulišiću, zbog kojih se nije osjećao dobro. Prema dogovoru tablete je 29. januara kupila Andreina sestra V.M. u apoteci u Doboju.

Osumnjičena za saučesništvo - Maloljetnoj kćerki Saše Kulišića ukinut pritvor

Osumnjičena za saučesništvo - Maloljetnoj kćerki Saše Kulišića ukinut pritvor

”Tablete ”treana” jačine 10mg je u 14.10 časova predala Draženu Lazareviću koji je veći broj tableta izvadio iz pakovanja. Maloljetna A.K. je usitnila veći broj tableta i pomiješala ih sa vodom. Potom je, prema dogovoru sa majkom i Lazarevićem, u večernjim časovima otišla u porodičnu kuću, u kojoj je stanovala s ocem, u vodu s tabletama iscijedila limun i napravila limunadu koju je dala svom ocu Saši Kulišiću da popije”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je to učinjeno u dogovoru s majkom i njenim ljubavnikom kako bi Sašu omamili, uspavali i onesposobili da pruži otpor. Nakon što su tablete počele djelovati Saša je zaspao, pa su Andrea i Dražen došli pred kuću iznajmljenim vozilima. Andrea sa automobilom ”pežo”, a Dražen sa ”reno meganom”.

ATV donosi sve detalje svirepog ubistva Dobojlije Saše Kulišića! (FOTO/VIDЕO)

ATV donosi sve detalje svirepog ubistva Dobojlije Saše Kulišića! (FOTO/VIDЕO)

”Potom su ušli u kuću i maloljetnoj A.K. rekli da ide u dnevni boravak i da zatvori vrata. Andrea i Dražen su ušli u sobu u kojoj je spavao Saša nakon čega su mu zadali nekoliko udaraca u predjelu glave. Potom su mu zajedno sivom ljepljivom trakom oblijepili glavu u predjelu usta i očiju, nakon čega su mu ruke zavezali konopcem na leđima i oblijepili sivom ljepljivom trakom u predjelu ručnih zglobova, a noge zavezali konopcem i oblijepili sivom ljepljivom trakom u predjelu skočnih zglobova i tako onesposobljenog su ga iznijeli iz kuće i stavili u gepek ”pežoa”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je Dražen ”renoom” krenuo ka Preslici, a Andrea ”pežoom”.

”Dolaskom do izletišta Preslica Andrea je ”pežo” odvezla uzbrdo i zaustavila vozilo u 1.39 časova, u blizini bazena za vodu. Iz gepeka su izvadili Kulišića kojeg su vukli do nizbrdice i ostavili na zemlji, a potom mu zajedno nožem zadali četiri ubodne rane usljed kojih je preminuo”, pojašnjava se u otpužnici.

Policija ispituje kako su nabavljene tablete kojima je omamljen Kulišić

Policija ispituje kako su nabavljene tablete kojima je omamljen Kulišić

Nakon zločina Andrea i Dražen su pobjegli, i ona je ”pežoom” krenula u Banjaluku gdje je iznajmila stan, dok se Dražen vratio do kuće Kulišića gdje se pozdravio sa maloljetnom A.K., te je izvjesno vrijeme boravio u stanu V.M. Ujutro je ”renoa” parkirao na parkingu, te se ”mercedesom” uputio u Banjaluku.

”Prema dogovoru i planu maloljetna A.K. je u jutarnjim satima nazvala kuma D.B. i rekla mu da tate nema kod kuće, ali da su njegove lične stvari u kući i da je krevet krvav”, navodi se u optužnici.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)