Београд

Потресне ријечи на суђењу Урошу Блажићу: "Није ми убио само сина, већ цијелу породицу, лозу и унуке"

  • Извор: Танјуг
  • 23.08.2024. 12:54

У Специјалном суду у Београду данас је свједочењем чланова породица убијених и рањених настављено суђење Урошу Блажићу оптуженом за масакр у селима Мало Орашје и Дубона.

"Урош Блажић тада није убио само мога сина, већ цијелу породицу, лозу и унуке", истакао је Драган Митровић, отац убијеног Марка Митровића.

Нагласио је да Блажић треба да одговори на питање зашто је убио и ранио људе, а не да прича како је његова породица тешко живјела.

Митровић се обратио Урошу Блажићу ријечима:

"Да ли се сјећаш, када си мом сину просуо мозак, ја сам му се заклео док сам га држао да ништа свето нећете имати на овом свијету".

Његова супруга Оливера Митровић испричала је да се Марко Митровић радовао што је постао ујак, јер се њихова старија кћерка само четири дана прије тога породила. Те ноћи се друштво окупило у дворишту, како је рекла, између осталог, и јер је њен син постао ујак, а међу њима је била и њена млађа кћерка. За смрт сина сазнала када јој је кћерка ушла уплакана у кућу и и рекла да је убијен.

"Толико се радовао беби, а само четири дана је био ујак, видио је бебу само 30 минута", навела је она.

Миломир Мијаиловић из села Дубона данас је испричао да је 4. маја Урош Блажић застао испред куће, извадио пиштољ и почео да пуца на њега, мајстора који је поправљао ограду, на Предрага Мијаиловића и Јовицу Стевановића. Мијаиловић је навео и да је Блажић на њега испалио осам метака, а да је на Стевановића у два наврата пуцао јер је након рањавања кукао.

Причајући о Урошу Блажићу, Мијаиловић је навео да га је, када је био дијете, баба доводила код њега и да му је оптужени увијек говорио: "Деда Миле, спреми ми нешто да једем, испеци ми јаја".

На крају се Мијаиловић обратио Урошу Блажићу и поручио му да је "преживео његових девет метака" и да ће га, иако има 57 година, како је рекао, "сачекати".

Његов брат Предраг Мијаиловић, који је такође рањен, рекао је да је Блажић у њега испалио два хица.

Судија је на почетку данашњег рочишта обавијестила присутне да је саслушање Немање Илића, који је рањен у масакру, одложено за 11. септембар, односно сљедеће суђење, јер се он данас не осјећа добро, што је и његов отац Игор Илић потврдио за говорницом.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича (Р)

    '‘Народ прича (Р)и (Р)