Beograd

Potresne riječi na suđenju Urošu Blažiću: "Nije mi ubio samo sina, već cijelu porodicu, lozu i unuke"

  • Izvor: Tanjug
  • 23.08.2024. 12:54

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je svjedočenjem članova porodica ubijenih i ranjenih nastavljeno suđenje Urošu Blažiću optuženom za masakr u selima Malo Orašje i Dubona.

"Uroš Blažić tada nije ubio samo moga sina, već cijelu porodicu, lozu i unuke", istakao je Dragan Mitrović, otac ubijenog Marka Mitrovića.

Naglasio je da Blažić treba da odgovori na pitanje zašto je ubio i ranio ljude, a ne da priča kako je njegova porodica teško živjela.

Mitrović se obratio Urošu Blažiću riječima:

"Da li se sjećaš, kada si mom sinu prosuo mozak, ja sam mu se zakleo dok sam ga držao da ništa sveto nećete imati na ovom svijetu".

Njegova supruga Olivera Mitrović ispričala je da se Marko Mitrović radovao što je postao ujak, jer se njihova starija kćerka samo četiri dana prije toga porodila. Te noći se društvo okupilo u dvorištu, kako je rekla, između ostalog, i jer je njen sin postao ujak, a među njima je bila i njena mlađa kćerka. Za smrt sina saznala kada joj je kćerka ušla uplakana u kuću i i rekla da je ubijen.

"Toliko se radovao bebi, a samo četiri dana je bio ujak, vidio je bebu samo 30 minuta", navela je ona.

Milomir Mijailović iz sela Dubona danas je ispričao da je 4. maja Uroš Blažić zastao ispred kuće, izvadio pištolj i počeo da puca na njega, majstora koji je popravljao ogradu, na Predraga Mijailovića i Jovicu Stevanovića. Mijailović je naveo i da je Blažić na njega ispalio osam metaka, a da je na Stevanovića u dva navrata pucao jer je nakon ranjavanja kukao.

Pričajući o Urošu Blažiću, Mijailović je naveo da ga je, kada je bio dijete, baba dovodila kod njega i da mu je optuženi uvijek govorio: "Deda Mile, spremi mi nešto da jedem, ispeci mi jaja".

Na kraju se Mijailović obratio Urošu Blažiću i poručio mu da je "preživeo njegovih devet metaka" i da će ga, iako ima 57 godina, kako je rekao, "sačekati".

Njegov brat Predrag Mijailović, koji je takođe ranjen, rekao je da je Blažić u njega ispalio dva hica.

Sudija je na početku današnjeg ročišta obavijestila prisutne da je saslušanje Nemanje Ilića, koji je ranjen u masakru, odloženo za 11. septembar, odnosno sljedeće suđenje, jer se on danas ne osjeća dobro, što je i njegov otac Igor Ilić potvrdio za govornicom.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča (R)

    '‘Narod priča (R)i (R)