Чачак

Полиција у основној школи: Отац незадовољан кћеркиним оцјенама пријетио наставнику

  • Извор: Телеграф
  • 26.06.2024. 11:04

У Основној школи "Драгиша Мишовић" дошло је до инцидента када је, према саопштењу добијеном из ове образовне установе, родитељ једног од ученика ушао у сукоб са наставником незадовољан оцјенама свог дјетета.

- На заказан разговор код директорке су дошли родитељи ученице, која је због три недовољне оцјене упућена да понови 6. разред. Прије разговора са директорком десио се непријатан сусрет наставника са оцем. Током разговора у канцеларији директорке, коме су присуствовали помоћница директорке и секретарка, родитељи су били врло незадовољни одлуком Одјељенског вијећа и молили су да се оно понови како би се ученици извела још једна довољна оцјена да не би понављала разред - наводи се у саопштењу школе.

Даље додају да је разговор био веома тежак, јер је отац захтијевао апсолутну пажњу док он прича и по његовом мишљењу „аргументује” свој захтјев за понављањем одјељењског вијећа.

- Отац је наставио са својим монологом и на сва разложна објашњења и аргументе да је противзаконито и несврсисходно понављање Одјељенског вијећа, реаговао емоционалном патетиком у вези са односом родитељ - дијете. Незадовољан таквим образложењем и чињеницом да му није дозвољено да само он прича, демонстративно је напустио састанак. Због елемената пријетњи које су уочене и остале пристуне колеге позвана је полиција која је дошла након што је родитељ напустио просторије школе - потврђено је за РИНУ.

Након овог инцидента који је пријављен полицији школа је одржала састанак Тима за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања, Наставничко вијеће. Одржани су и састанци Школског синдиката и Школског одбора на коме су донијете одлуке и мјере по којима ће се убудуће поступати. Са свим мјерама упознати су органи управљања школе, Синдикат и Школска управа.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм