Славонија

Полиција спасила 28 илегалних миграната из поплављене шуме

  • Извор: Агенције
  • 16.11.2023. 07:23

Хрватска гранична полиција спровела је јуче акцију спасавања 28 страних држављана с поплављеног шумског предјела на подручју Новске у Славонији који су нелегално ушли у ту земљу.

Како је саопштено из Полицијске управе сисачко-мославачке, полиција је у уторак добила дојаву да су на неприступачном поплавном подручју страни држављани, па су организовали њихово спасавање.

Припадници Антитерористичке јединице Лучко су хеликоптером претраживали терен из ваздуха ради лоцирања особа, преноси Хина.

Након тога кренули су у акцију спасавања чамцем Интервентне јединице полиције.

Ангажовани су и припадници Хрватске горске служба спашавања који су заједно с полицијским службеницима, након неколико сати рада, превезли промрзле особе с поплављеног подручја на сигурно.

Пружена им је љекарска помоћ и доведени су у службене просторије надлежне полицијске станице.

Утврђено је да се ради о 28 страних држављана: двије жене, једно дијете и 25 мушкараца, који су незаконито прешли државну границу и ушли у Хрватску.

Полицијски службеници су истакли да је и овај случај доказ да улазак у Хрватску изван граничног прелаза, осим што је незаконит, може бити и изузетно опасан.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.