Slavonija

Policija spasila 28 ilegalnih migranata iz poplavljene šume

  • Izvor: Agencije
  • 16.11.2023. 07:23

Hrvatska granična policija sprovela je juče akciju spasavanja 28 stranih državljana s poplavljenog šumskog predjela na području Novske u Slavoniji koji su nelegalno ušli u tu zemlju.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, policija je u utorak dobila dojavu da su na nepristupačnom poplavnom području strani državljani, pa su organizovali njihovo spasavanje.

Pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko su helikopterom pretraživali teren iz vazduha radi lociranja osoba, prenosi Hina.

Nakon toga krenuli su u akciju spasavanja čamcem Interventne jedinice policije.

Angažovani su i pripadnici Hrvatske gorske služba spašavanja koji su zajedno s policijskim službenicima, nakon nekoliko sati rada, prevezli promrzle osobe s poplavljenog područja na sigurno.

Pružena im je ljekarska pomoć i dovedeni su u službene prostorije nadležne policijske stanice.

Utvrđeno je da se radi o 28 stranih državljana: dvije žene, jedno dijete i 25 muškaraca, koji su nezakonito prešli državnu granicu i ušli u Hrvatsku.

Policijski službenici su istakli da je i ovaj slučaj dokaz da ulazak u Hrvatsku izvan graničnog prelaza, osim što je nezakonit, može biti i izuzetno opasan.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:00 Lovački saveti (R)

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Dokumentarni program

    ''Dokumentarni program