Бањалука

Полицајцима пријетио убиством: Насилник из Кнежева спроведен у Тужилаштво

Бранислав Б. (44) из Кнежева, који је ухапшен због више кривичних дјела и пријетњи убиством полицијским службеницима ПС Кнежево, спроведен је у Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци.

Oсумњиченог ће током дана испитати дежурни тужилац који ће након тога донијети одлуку о евентуалном приједлогу за притвору.

Бранислав Б. осумњичен је да је починио кривична дјела насиље у породици или породчној заједници, угрожавање сигурности, недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја и изазивање опште опасности.

Као што је АТВ писао он је под дејстом алкохола покушао насилно да уђе у кућу у којој борави његова мајка, иако је одраније због насиља у породици имао изречену заштитну мјеру удаљења из куће. Након што није успио да уђе у кућу, осумњичени је узео аутоматску пушку и пуцао у дворишту.

Драма у Кнежеву: Пуцао из пушке и полицајцима пријетио убиством

Драма у Кнежеву: Пуцао из пушке и полицајцима пријетио убиством

Интервенисала је патрола полиције, али је осумњичени и у њих уперио оружје и пријетио да ће их побити.

”Полиција је јуче око 13.10 часова пријављено је насиље у породици, те да је Б.Б. пуцао из ватреног оружја у дворишту породичне куће у Кнежеву, након чега се путничким возилом удаљлио са лица мјеста. У непосредној близини лица мјеста, полицијски службеници су се сусрели са Б.Б., који је засутавио возило, а потом према полицијским службеницима који су поступали по пријави усмјерило ватрено оружје - пушку и пријетио им”, саопштено је из ПУ Бањалука.

Додају да је на лицу мјеста извршен увиђај, током којег је пронађена и одузета аутоматска пушка ”М70” са оквиром и 30 метака, те још два оквира са 42 метка, као и двије чауре од испаљених метака.

”Након хапшења Б.Б. је подвргнут испитивању на присуство алкохола којом приликом је утврђено присуство од 2,16 г/кг алкохола у организму. О свему наведеном је обавијештен Центар за социјални рад Кнежево, ради предузимања мјера и радњи из њихове надлежности”, саопштено је из ПУ Бањалука

Додају да против осумњичени бити поднесен и захтјев за покретање прекршајног поступка Основном суду у Котор Вароши, јер је починио више саобраћајних прекршаја. То се, како сазнајемо, односи на вожњу у пијаном стању, као и чињеницу да је управљао возилом које није регистровано, а на њему су затечене неприпадајуће регистарске ознаке.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм