Драма на улицама Сплита

Полицајци јурили провалника, он их напао чекићем и крампом

  • Извор: Слободна Далмација
  • 18.09.2023. 20:46

У суботу, 16. септембра оперативно дежурство Друге полицијске станице Сплит, око 1.18 сати примило је дојаву грађанина да је проваљено у пословни простор у Трондхајмској улици у Сплиту, јавља "Слободна Далмација".

У том тренутку врата се нагло отварају и из простора на полицајца насрће непознати мушкарац који је у руци држао оруђе налик на секиру с дрвеном дршком, којим га је напао, ударивши га у груди.

Полицијски службеници су одмах отишли на лице мјеста. Полицијски службеник који се први приближио мјесту уочио је да су на простору отворена врата и опрезно се приближио, сумњајући да је провалник још унутра.

Језиве вијести: Пронађено тијело бившег њемачког кошаркаша и његовог сина

Језиве вијести: Пронађено тијело бившег њемачког кошаркаша и његовог сина

Полицијски службеник је пао на под, а мушкарац је почео да бјежи, али је полицајац устао и потрчао за њим с још двојицом колега. Наредили су му да стане, али мушкарац се оглушио и наставио да бјежи.

Полицајци су наставили да га гањају, да би га на крају и сустигли у Доверској улици.

У тренутку када су га сустигли, мушкарац се окренуо према њима држећи у рукама чекић и пијук, али суупотребили средства присиле, избили му из руке оруђе и употребио бибер спреј.

Геостратешки положај и пореска политика адут у рукама

Геостратешки положај и пореска политика адут у рукама

Мушкарац је и након што је оборен на земљу наставио с активним отпором, чак и након што су му стављене лисице. Након пружене љекарске помоћи, одведен је у службене просторије ради истраге. Утврђено је да се ради о 47-годишњем држављанину Сјеверне Македоније.

На лицу мјеста обављен је увиђај, пронађен провалнички алат и утврђена оштећења на обијеном сефу из којег је отуђено 205 евра који су и пронађени код мушкарца, те су утврђена оштећења на још једном сефу који није успео да отвори јер су га полицајци очигледно прекинули својим доласком.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.