Драма на улицама Сплита

Полицајци јурили провалника, он их напао чекићем и крампом

  • Извор: Слободна Далмација
  • 18.09.2023. 20:46

У суботу, 16. септембра оперативно дежурство Друге полицијске станице Сплит, око 1.18 сати примило је дојаву грађанина да је проваљено у пословни простор у Трондхајмској улици у Сплиту, јавља "Слободна Далмација".

У том тренутку врата се нагло отварају и из простора на полицајца насрће непознати мушкарац који је у руци држао оруђе налик на секиру с дрвеном дршком, којим га је напао, ударивши га у груди.

Полицијски службеници су одмах отишли на лице мјеста. Полицијски службеник који се први приближио мјесту уочио је да су на простору отворена врата и опрезно се приближио, сумњајући да је провалник још унутра.

Језиве вијести: Пронађено тијело бившег њемачког кошаркаша и његовог сина

Језиве вијести: Пронађено тијело бившег њемачког кошаркаша и његовог сина

Полицијски службеник је пао на под, а мушкарац је почео да бјежи, али је полицајац устао и потрчао за њим с још двојицом колега. Наредили су му да стане, али мушкарац се оглушио и наставио да бјежи.

Полицајци су наставили да га гањају, да би га на крају и сустигли у Доверској улици.

У тренутку када су га сустигли, мушкарац се окренуо према њима држећи у рукама чекић и пијук, али суупотребили средства присиле, избили му из руке оруђе и употребио бибер спреј.

Геостратешки положај и пореска политика адут у рукама

Геостратешки положај и пореска политика адут у рукама

Мушкарац је и након што је оборен на земљу наставио с активним отпором, чак и након што су му стављене лисице. Након пружене љекарске помоћи, одведен је у службене просторије ради истраге. Утврђено је да се ради о 47-годишњем држављанину Сјеверне Македоније.

На лицу мјеста обављен је увиђај, пронађен провалнички алат и утврђена оштећења на обијеном сефу из којег је отуђено 205 евра који су и пронађени код мушкарца, те су утврђена оштећења на још једном сефу који није успео да отвори јер су га полицајци очигледно прекинули својим доласком.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм