ATV

Drama na ulicama Splita

Policajci jurili provalnika, on ih napao čekićem i krampom

  • Izvor: Slobodna Dalmacija
  • 18.09.2023. 20:46

U subotu, 16. septembra operativno dežurstvo Druge policijske stanice Split, oko 1.18 sati primilo je dojavu građanina da je provaljeno u poslovni prostor u Trondhajmskoj ulici u Splitu, javlja "Slobodna Dalmacija".

U tom trenutku vrata se naglo otvaraju i iz prostora na policajca nasrće nepoznati muškarac koji je u ruci držao oruđe nalik na sekiru s drvenom drškom, kojim ga je napao, udarivši ga u grudi.

Policijski službenici su odmah otišli na lice mjesta. Policijski službenik koji se prvi približio mjestu uočio je da su na prostoru otvorena vrata i oprezno se približio, sumnjajući da je provalnik još unutra.

Jezive vijesti: Pronađeno tijelo bivšeg njemačkog košarkaša i njegovog sina

Jezive vijesti: Pronađeno tijelo bivšeg njemačkog košarkaša i njegovog sina

Policijski službenik je pao na pod, a muškarac je počeo da bježi, ali je policajac ustao i potrčao za njim s još dvojicom kolega. Naredili su mu da stane, ali muškarac se oglušio i nastavio da bježi.

Policajci su nastavili da ga ganjaju, da bi ga na kraju i sustigli u Doverskoj ulici.

U trenutku kada su ga sustigli, muškarac se okrenuo prema njima držeći u rukama čekić i pijuk, ali suupotrebili sredstva prisile, izbili mu iz ruke oruđe i upotrebio biber sprej.

Geostrateški položaj i poreska politika adut u rukama

Geostrateški položaj i poreska politika adut u rukama

Muškarac je i nakon što je oboren na zemlju nastavio s aktivnim otporom, čak i nakon što su mu stavljene lisice. Nakon pružene ljekarske pomoći, odveden je u službene prostorije radi istrage. Utvrđeno je da se radi o 47-godišnjem državljaninu Sjeverne Makedonije.

Na licu mjesta obavljen je uviđaj, pronađen provalnički alat i utvrđena oštećenja na obijenom sefu iz kojeg je otuđeno 205 evra koji su i pronađeni kod muškarca, te su utvrđena oštećenja na još jednom sefu koji nije uspeo da otvori jer su ga policajci očigledno prekinuli svojim dolaskom.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: