Осуђен у афери "Респиратори"

Покренут поступак принудне наплате против Фикрета Хоџића

  • Извор: Аваз
  • 25.06.2024. 16:38

Суд БиХ званично је покренуо извршни поступак принудне наплате средстава од Фикрета Хоџића, који је правоснажно осуђен у афери “Респиратори” на пет година затвора и који се налази на издржавању казне у Војковићима, сазнаје портал “Аваза”.

Према пресуди, правно лице “Сребрена малина” проглашено је одговорним јер је располагало противправно стеченом имовином те му је изречена новчана казна од 200.000 КМ.

Новчана казна, како је наведено тада, морала се платити у року од 60 дана од дана правоснажности пресуде. Према пресуди, а што нам је званично данас речено из Суда БиХ, од осуђеног  Хоџића и правног лица „Ф.Х. Сребрена Малина“ д.о.о. Сућеска, Сребреница имала се и одузети имовинска корист у износу од 694.747,78 КМ.

Међутим, Хоџић то никада није уплатио ни након опомене Суда БиХ. Он је осуђен званично 26.јануара ове године.

ЦИПС ради пуним капацитетом

ЦИПС ради пуним капацитетом

„Пресудом Суда БиХ број: С1 2 К 039029 21 К од 5.4.2023. године, која је постала правоснажна дана 26.1.2024. године, осуђеном правном лицу „Ф.Х. Сребрена Малина“ д.о.о. Сућеска, Сребреница, изречена је новчана казна у износу од 200.000,00 КМ, те се од осуђеног Фикрета Хоџића и правног лица „Ф.Х. Сребрена Малина“ д.о.о. Сућеска, Сребреница имала одузети имовинска корист у износу од 694.747,78 КМ.

С обзиром да у роковима предвиђеним Пресудом осуђени Фикрет Хоџић и правно лице „Ф.Х. Сребрена Малина“ д.о.о. Сућеска, Сребреница нису уплатили новчане износе, покренут је извршни поступак принудне наплате средстава од напријед наведених осуђених пред Управним одјељењем Суда БиХ“, речено је из Суда БиХ за поменути портал.

Подсјећамо, сви рачуни „Сребрене малине” у неколико банака су блокирани.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.