Београд

Почело суђење родитељима дјечака који је починио масакр у школи

  • Извор: РТС
  • 29.01.2024. 11:25

У Вишем суду у Београду почело суђење оцу и мајци дјечака који је 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" убио деветоро дјеце и чувара те школе. Главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић рекао је уочи почетка суђења да очекује законито и фер суђење.

У Палату правде, испред које је велики број новинара, у пратњи адвоката дошла је Миљана K., мајка дјечака која је у овом предмету оптужена за држање и ношење оружја, док ће његовог оца Владимира K. довести из притвора у ком се налази од хапшења 3. маја прошле године.

"Очекујем законито и фер суђење на крају којег ће суд осудити оптужене за кривична дјела која им се стављају на терет по основу предложених доказа тужилаштва и изрећи предложене казне затвора", рекао је главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић уочи почетка суђења.

Суђењу ће присуствовати и двојица поступајућих тужилаца Никола Ускоковић и Иван Јевтић, као и чланови породице убијених, који су у овом предмету оштећени.

На почетку суђења суд би требало да одлучи о приједлогу тужилаштва да се са главног претреса искључи јавност због заштите интереса малољетних лица.

Бањалучанин осумњичен за крађу новца на самоуслужној аутопраони

Бањалучанин осумњичен за крађу новца на самоуслужној аутопраони

Након тога тужилаштво и одбрана би требало да изнесу своја уводна излагања, доказне приједлоге те да се оптужени изјасне о кривици. Суђење је заказано и за сутра. 

Тужилаштво за оца дјечака предложило казну од 12 година затвора

Поред оца Владимира K. и мајке Миљане K., оптужени су и власник стрељачког клуба у којем је дјечак, како се сумња, учио да пуца, Ратко И. и инструктор у том клубу Немања М.

Оптужницом Вишег јавног тужилаштва у Београду је предложено да суд Владимира K. осуди на казну затвора од 12 година, мајку Миљану K. на казну затвора од двије и по године, док је за власника стрељачког клуба "Партизан практикал шутинг" Ратка И. и инструктора у том клубу Немању М. предложена казна затвора од по три године.

Владимир K. оптужницом се терети  за кривично дјело тешка дјела против опште сигурности, односно јер је свог тринаестогодишњег сина обучавао да рукује ваздушним и ватреним оружјем, водио га у стрељану то очигледно није примјерено дјечаковом узрасту, као и јер оружје није чувао базбиједно, како је то предвиђено законом.

Данијела (15) нестала прије 10 дана, полиција изнијела језиве сумње

Данијела (15) нестала прије 10 дана, полиција изнијела језиве сумње

Више јавно тужилаштво непосредно је оптужило и мајку дјечака Миљану K. због кривичног дјела недозвољена производња, држање и ношење оружја и експлозивних материја.

Због кривичног дјела давања лажног исказа, како је рекао, непосредно су оптужени предсједник Стрељачког клуба "Партизан практикал шутинг" Р. И. и инструктор у том клубу Н. М.

Против оца и мајке воде се и два парнична поступка по тужбама чланова породице убијених, а за накнаду нематеријалне штете усљед смрти блиског лица.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича (Р)

    '‘Народ прича (Р)и (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.