Инцидент

Пас ујео дјевојчицу (5) на плажи: Власник пустио белгијског овчара да слободно хода

  • Извор: Блиц
  • 25.08.2024. 14:57

У петак је на плажи "Лидо" у Земуну дошло до ужасног инцидента, када је власнички пас расе белгијски овчар напао дјевојчицу (5) и нанио јој повреде по тијелу.

Како је испричала мајка дјевојчице (идентитет познат редакцији) за Блиц, у питању је власнички пас који је из чиста мира пришао дјетету, а није био на повоцу.

Мајка нападнуте дјевојчице прича да је до инцидента дошло у петак око 14 сати.

– Одједном, пас је пришао мојој кћерки из чиста мира и угризао је за десну наткољеницу са предње и задње стране десне ноге. Он је био пуштен све вријеме боравка на “Лиду”. Трчао је цијелом плажом, прескакао пешкире и људе. Доста људи је негодовало и опомињало власника пса али он није реаговао већ се свађао са другим људима. Чак га је опоменуо и спасилац на плажи, али власник пса га није послушао – појашњава узнемирена мајка.

Случај пријављен полицији

Како даље објашњава, власник пса имао је око 40-45 година, а жена тврди да јој је дјеловао као да је под дејством алкохола или опијата.

– С обзиром на то да је моје дијете напао пас, одмах смо се спаковали и кренули код љекара. Након силаска са моста срели смо тог власника пса и његовог оца који нам се извињавао и понудио нам превоз. Након уједа пса неко је позвао и полицију, претпостављам спасилац, а ја сам одвела дијете на превијање – наставља мајка.

Дјевојчица је прегледана на Институту за мајку и дијете.

Мајка наводи да је веома захвална свима који су се нашли на плажи у том тренутку и помогли њеној кћерки да што прије стигне до болнице. На сву срећу, дјевојчица је сада боље, али мајка апелује на грађане да се чувају, али и додаје да је за овакво понашање власника неопходна казна.

– Под хитно треба увести казне за овако неодговорно понашање власника паса на Лиду. Јасно је истакнуто да се држе на повоцу, али су сви без истог. А казне нема. Он ће и сутра опет доћи и исто, ако не још горе зло може да се деси – поручује она.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Тајне музеја

    'Тајне музеја

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (Р) (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (р)

  • 17:50 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи са Лазаром

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести