Застрађујуће искуство

Пар из Хрватске тврди да су их напали Пирати на Јадрану

  • 23.08.2024. 19:04

Брачни пар наутичара из Хрватске доживио је застрашујуће искуство на Јадрану, од Шолте и Брача до Хвара, гдје су их, како тврде, уходили пирати.

Наиме, 13. августа, пар је испловио на Шолту и усидрио се у ували прије увале Заглав. У тој ували примијетили су сумњиве особе које користе дронове за надзор и пљачку.

– Нисмо мирно спавали те ноћи. Рефлектори су нам радили цијелу ноћ, а свјетла у мору су била упаљена – изјавили су.

Гдје су их вребали пирати на Јадрану?

Сљедећег дана, пар је наставио пловидбу Јадранским морем ка Брачу и Хвару. На Хвару су се усидрили у ували прије Старог Града, гдје су примијетили исте сумњиве особе.

– Кад смо гледали с мора, шума и ниско растиње изгледали су непроходно. Истраживањем смо открили бункере за које смо помислили да су жбуње – рекли су.

Током ноћи, неко је покушао да им провали на брод.

– Препознали смо звукове пењања и ходања по броду. Срећом, од страха нисмо спавали – испричали су. Сутрадан су примијетили двије особе на СУП-у које су касније покушале да украду штап за пецање са брода, али су у томе били неуспјешни.

Позвали полицију на крају

Пар је одлучио да се повуче и усидри у Маслиници на Шолти око 19 часова.

– Док смо пловили, појавила су се два дрона изнад брода, а у даљини се појавио црни брод без свјетала и радара – изјавили су. Након што су нешто бацили на прамац, позвали су 112. Поморска полиција им је савјетовала да буду опрезни, али се црни брод приближавао без одговора.

– Када смо скренули према Маслиници, дронови су повучени, а црни брод је нестао. Стигли смо у Маслиницу у шоку, а полицајац је само направио записник – рекли су.

Они су изразили забринутост због дронова који могу летјети преко два сата у тешким условима и идентитета мистериозног брода. Апелују на истраживање и већу свијест о оваквим опасностима у хрватском Јадрану.

– Наш брод је у одличном стању и редовно одржаван, али искуство показује потребу за додатним мјерама заштите – закључили су на крају разговора, пише Морски.хр.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:55 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:25 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)