Zastrađujuće iskustvo

Par iz Hrvatske tvrdi da su ih napali Pirati na Jadranu

  • 23.08.2024. 19:04

Bračni par nautičara iz Hrvatske doživio je zastrašujuće iskustvo na Jadranu, od Šolte i Brača do Hvara, gdje su ih, kako tvrde, uhodili pirati.

Naime, 13. avgusta, par je isplovio na Šoltu i usidrio se u uvali prije uvale Zaglav. U toj uvali primijetili su sumnjive osobe koje koriste dronove za nadzor i pljačku.

– Nismo mirno spavali te noći. Reflektori su nam radili cijelu noć, a svjetla u moru su bila upaljena – izjavili su.

Gdje su ih vrebali pirati na Jadranu?

Sljedećeg dana, par je nastavio plovidbu Jadranskim morem ka Braču i Hvaru. Na Hvaru su se usidrili u uvali prije Starog Grada, gdje su primijetili iste sumnjive osobe.

– Kad smo gledali s mora, šuma i nisko rastinje izgledali su neprohodno. Istraživanjem smo otkrili bunkere za koje smo pomislili da su žbunje – rekli su.

Tokom noći, neko je pokušao da im provali na brod.

– Prepoznali smo zvukove penjanja i hodanja po brodu. Srećom, od straha nismo spavali – ispričali su. Sutradan su primijetili dvije osobe na SUP-u koje su kasnije pokušale da ukradu štap za pecanje sa broda, ali su u tome bili neuspješni.

Pozvali policiju na kraju

Par je odlučio da se povuče i usidri u Maslinici na Šolti oko 19 časova.

– Dok smo plovili, pojavila su se dva drona iznad broda, a u daljini se pojavio crni brod bez svjetala i radara – izjavili su. Nakon što su nešto bacili na pramac, pozvali su 112. Pomorska policija im je savjetovala da budu oprezni, ali se crni brod približavao bez odgovora.

– Kada smo skrenuli prema Maslinici, dronovi su povučeni, a crni brod je nestao. Stigli smo u Maslinicu u šoku, a policajac je samo napravio zapisnik – rekli su.

Oni su izrazili zabrinutost zbog dronova koji mogu letjeti preko dva sata u teškim uslovima i identiteta misterioznog broda. Apeluju na istraživanje i veću svijest o ovakvim opasnostima u hrvatskom Jadranu.

– Naš brod je u odličnom stanju i redovno održavan, ali iskustvo pokazuje potrebu za dodatnim mjerama zaštite – zaključili su na kraju razgovora, piše Morski.hr.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:55 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:25 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)

  • 23:05 Serija: Red rok (16+)

    ''Serija: Red rok (16+)