У насељу Лауш

Ово су разбојници који су украли милионе у Бањалуци

  • Извор: АТВ
  • 16.05.2024. 19:16

Бањалучка полиција расвијетлила је пљачку два милиона марака од власнице мјењачнице Ј. Ш. у насељу Лауш и утврдила да иза свега стоји чак десет држављана Грузије, од чега су тројица извршиоци, а седморица помагачи.

Начелник ПУ Бањалука Ђурица Вукелић каже да је предузет низ радњи на откривању починилаца те да ухапшен један држављанин Грузије на аеродрому у Сарајеву. Како сазнаје АТВ у питању је Ное Твалбеишвили.


АТВ открива име ухапшеног због крађе милиона: Бањалучка полиција 'разбила' криминалну групу

АТВ открива име ухапшеног због крађе милиона: Бањалучка полиција 'разбила' криминалну групу

АТВ је у посједу фотографија ухапшеног, али друге двојице директних извршилаца филмске пљачке.

Подсјећамо, тројица разбојника украла су у уторак два милиона марака од власнице мјењачнице у бањалучком насељу Лауш.

”Дужи временски период одређени држављани Грузије су присутни на територији БиХ, гдје су дошли са намјером да врше кривична дјела. На мети су им била лица која имају мјењачнице. Ради се о међународној организованој криминалној групи”, рекао је Вукелић.

Он каже да су сви имали јасно подијељене улоге и да су појединци довозили возила у град који је мета кривичног дјела. Потом су се авионом или аутобусима враћали у своју земљу, а друге формације су имале задужења да идентификују и прате жртве.

”Они су утврђивали животне навике жртава. Улазили су у мјењачнице, пратили раднике и власнике и утврђивали на који начин износе новац. У групи су били појединци који су обезбјеђивали станове и другу логистику, али и појединци који су били задужени за извршење кривичних дјела и то без употребе оружја”, 

Он каже да су неколико дјела осумњичени извршили на подручју Федерације БиХ, али да у тим дјелима штета није била велика као у Бањалуци.

Како је речено на конференцији за медије Полицијске управе Бањалука, полиција и даље интензивно трага за пљачкашима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)