Злочин у Шипову

Ово је убијена Анђелка: Пријавила насиље, па одустала од кривичног гоњења

Анђелка Маркић (34), која је убијена у Шипову, у два наврата је против свог невјечаног супруга Николе Цумбе (38) подносила пријаве за насиље у породици, а једна од тих истрага је обустављена јер је Маркићева одустала од кривичног гоњења, сазнаје АТВ.

Цумбо је осумњичен да је јутрос у аутомобилу хицима из пиштоља убио невјенчану супругу Анђелку, након чега је покушао да изврши самоубиство пуцајући себи у главу. Она је на мјесту остала мртва, док је Цумбо са прострелном ране главе превезен у УКЦ Републике Српске гдје је оперисан и налази се на апаратима за вјештачко дисање.

Два пута пријавила насиље у породици

Извор близак истрази открива да је Анђелка прву пријаву против Цумбе поднијела 2023. године, а другу у мају ове године.

Трагедија у Шипову: На овом мјесту се десио језив злочин

Трагедија у Шипову: На овом мјесту се десио језив злочин

”У оба случаја је полиција поступала по пријавама и против Цумбе је Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци поднијела извјештај о почињеном кривичном дјелу. У једном случају истрага је обустављена, јер је жртва одустала од кривичног гоњења, док је друга пријава и даље у раду”, каже добро упућени извор АТВ-а.

Према незваничним информацијама Анђелка је, након напада у мају, напустила Цумбу и са њихово двоје дјеце, старости двије и шест година, живјела је код рођака. Међутим, свједоци тврде да су они и послије тога остали у контакту и да су их виђали заједно.

Дјецу довезла на чување код Цумбиних родитеља 

Досадашња истрага указује да је Анђелка јутрос аутомобилом дјецу довезла код Цумбиних родитеља на чување. Никола је наводно сачекао испред куће и када је она оставила дјецу сјео је у аутомобил и, како се сумња, починио језиви злочин, а потом покушао да пресуди себи.

Познат идентитет убице: Супругу убио у аутомобилу, па пуцао у себе

Познат идентитет убице: Супругу убио у аутомобилу, па пуцао у себе

Засад није познато гдје је и како Цумбо набавио пиштољ, али се највјероватније ради о нелегалном оружју, што је предмет даље истраге.

Убиство послије претходног злостављања

Из Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци је саопштено да се осумњиченом на терет ставља да је починио кривично дјело тешко убиство из члана 3. (ко лиши живота члана своје породице којег је претходно злостављао), за које је запријећена казна од најмање десет година до доживотног затвора.

Осумњичени за убиство супруге оперисан и прикључен на апарате за дисање

Осумњичени за убиство супруге оперисан и прикључен на апарате за дисање

”Увиђај на лицу мјеста обавила је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука Матијаш Славица заједно са полицијским службеницима ПУ Мркоњић Град. Тужилац је наложила да се предузму све потребне истражне радње и мјере на утвђивању околности почињеног кривичног дјела, а биће наложена и обдукција тијела која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске”, саопштено је из ОЈТ Бањалука.


Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.