Били на меденом мјесецу

Ово је трудница из Хрватске која је погинула у Италији, муж у тешком стању

  • Извор: Индекс
  • 04.10.2023. 20:13

У страшној саобраћајној несрећи која се синоћ догодила код Венеције погинула је трудна Антонела Перковић (24), а њен супруг Марко Баковић је у болници на интензивној њези. Ради се о младом брачном пару из Сплита.

Антонела и Марко вјенчали су се прије 20-ак дана, а у Венецију су отпутовали на брачно путовање. Како је данас послијеподне сазнао Index, Антонела је била у поодмаклој трудноћи. Враћали су се из Венеције бусом заједно с осталим путницима када је дошло до несреће.

Њен супруг Марко је на интензивној њези у тешком стању и био је животно угрожен, али у овим тренуцима је стабилно.

Трудна Хрватица погинула у несрећи код Венеције, муж критично

Трудна Хрватица погинула у несрећи код Венеције, муж критично

У стравичној несрећи погинула је најмање 21 особа, а осим Хрватице међу погинулима су и петоро украјинских држављана, Нијемац, Француз и Талијан. 

МВЕП потврдио смрт Хрватице

"У саобраћајној несрећи у Италији учествовало је двоје хрватских држављана, од којих је једна особа нажалост смртно страдала, а друга је тешко повријеђена, али је тренутно стабилно", објавило је Министарство вањских и еуропских послова у саопштењу.

МВЕП је уједно изразио саучешће породицама преминуле хрватске држављанке.

Ел Нињо стиже?

Ел Нињо стиже?

Такође је нагласио да је "Генерални конзулат у Трсту у сталном контакту с надлежним тијелима и породици те стоји на располагању за сву потребну помоћ у оквиру своје надлежности".

Шта се досад зна о трагичној несрећи?

Несрећа се, подсјетимо, догодила јуче око 19:45 у граду Местреу, 9 километара од центра Венеције, када је аутобус с туристима ударио у заштитну ограду на надвожњаку, затим се преврнуо и пао на кров с нешто више од 10 метара.

Аутобус необјашњиво скренуо са пута, као да га је неко гурнуо

Аутобус необјашњиво скренуо са пута, као да га је неко гурнуо

Аутобус је превозио четрдесетак италијанских и страних туриста који су се из посјета Венецији враћали у камп у којем су одсјели.

Из још неутврђеног разлога, возило које се кретало по мосту ударило је у сигурносну ограду и слетјело у понор у близини жељезничке пруге између Местреа и Маргере, два града у регији Венето.

Срушила се зграда у Хавани, погинула једна особа

Срушила се зграда у Хавани, погинула једна особа

"Аутобус се преврнуо. Ударац је био страшан јер је пао с више од 10 метара", рекао је командир венецијанских ватрогасаца Мауро Луонго новинарима на лицу мјеста.

(Фотографије и текст: Индекс)

Пратите нас и путем Вибера