Bili na medenom mjesecu

Ovo je trudnica iz Hrvatske koja je poginula u Italiji, muž u teškom stanju

  • Izvor: Indeks
  • 04.10.2023. 20:13

U strašnoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila kod Venecije poginula je trudna Antonela Perković (24), a njen suprug Marko Baković je u bolnici na intenzivnoj njezi. Radi se o mladom bračnom paru iz Splita.

Antonela i Marko vjenčali su se prije 20-ak dana, a u Veneciju su otputovali na bračno putovanje. Kako je danas poslijepodne saznao Index, Antonela je bila u poodmakloj trudnoći. Vraćali su se iz Venecije busom zajedno s ostalim putnicima kada je došlo do nesreće.

Njen suprug Marko je na intenzivnoj njezi u teškom stanju i bio je životno ugrožen, ali u ovim trenucima je stabilno.

Trudna Hrvatica poginula u nesreći kod Venecije, muž kritično

Trudna Hrvatica poginula u nesreći kod Venecije, muž kritično

U stravičnoj nesreći poginula je najmanje 21 osoba, a osim Hrvatice među poginulima su i petoro ukrajinskih državljana, Nijemac, Francuz i Talijan. 

MVЕP potvrdio smrt Hrvatice

"U saobraćajnoj nesreći u Italiji učestvovalo je dvoje hrvatskih državljana, od kojih je jedna osoba nažalost smrtno stradala, a druga je teško povrijeđena, ali je trenutno stabilno", objavilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u saopštenju.

MVЕP je ujedno izrazio saučešće porodicama preminule hrvatske državljanke.

Еl Ninjo stiže?

Еl Ninjo stiže?

Takođe je naglasio da je "Generalni konzulat u Trstu u stalnom kontaktu s nadležnim tijelima i porodici te stoji na raspolaganju za svu potrebnu pomoć u okviru svoje nadležnosti".

Šta se dosad zna o tragičnoj nesreći?

Nesreća se, podsjetimo, dogodila juče oko 19:45 u gradu Mestreu, 9 kilometara od centra Venecije, kada je autobus s turistima udario u zaštitnu ogradu na nadvožnjaku, zatim se prevrnuo i pao na krov s nešto više od 10 metara.

Autobus neobjašnjivo skrenuo sa puta, kao da ga je neko gurnuo

Autobus neobjašnjivo skrenuo sa puta, kao da ga je neko gurnuo

Autobus je prevozio četrdesetak italijanskih i stranih turista koji su se iz posjeta Veneciji vraćali u kamp u kojem su odsjeli.

Iz još neutvrđenog razloga, vozilo koje se kretalo po mostu udarilo je u sigurnosnu ogradu i sletjelo u ponor u blizini željezničke pruge između Mestrea i Margere, dva grada u regiji Veneto.

Srušila se zgrada u Havani, poginula jedna osoba

Srušila se zgrada u Havani, poginula jedna osoba

"Autobus se prevrnuo. Udarac je bio strašan jer je pao s više od 10 metara", rekao je komandir venecijanskih vatrogasaca Mauro Luongo novinarima na licu mjesta.

(Fotografije i tekst: Indeks)

Pratite nas i putem Vibera