Убиство у Хрватској

Откривен мотив убице из Дарувара?

  • Извор: Индекс
  • 22.07.2024. 22:56

Пензионисани војни полицајац Крешимир Пахоки (51) убио је данас петоро људи у Дому за старије и немоћне особе Vianey у Мажуранићевој улици у Дарувару, а више њих ранио.

У болници је касније преминула шеста особа. Једна од жртава била је и његова мајка. У болници се опоравља четверо људи. 51-годишњак је дошао у дом и почео пуцати из пиштоља.

Иначе, Пахоки је 1996. одликован "Споменицом домовинске захвалности за часну и узорну службу", али након тога је полиција имала доста посла с њим.

Откривен мотив убице?

Убица је, према још непотврђеним информацијама, у дом за старије дошао с објашњењем да жели да плати рачун за мајку. Потом је почео пуцати по радницима и штићеницима дома.

Сада је процурио могући мотив стравичног злочина, преноси Индекс.

Како јавља ХРТ, као разлог за масакр спомиње се сукоб осумњиченог с мајком, која је наводно имовину преписала на власнике дома јер је имала премалу пензију да би га могла плаћати.

Ово је осумњичени за масакр у старачком дому: Почастио цијели кафић па рекао да иде ''нешто да обави''

Ово је осумњичени за масакр у старачком дому: Почастио цијели кафић па рекао да иде ''нешто да обави''

Министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић то није могао потврдити јер је казао да не смије износити оно што је предмет истраге, али је истакао да је починилац пронађен у рекордном року и ухапшен.

Доктор Бранко Судар из пакрачке болнице, гд‌је су рањени из масакра, гостовао је у Дневнику ХТВ-а.

"Тренутно стање пацијената је стабилно. Данас око 11 сати запримили смо шестеро пацијената у хитни болнички пријем наше болнице. Четворо пацијената са простријелним ранама запримљени су на хируршки од‌јел, од чега једна особа има простријелну рану лијеве стране прсишта, двије особе имају простријелне ране лијевог и десног прсишта и једна особа има простријелну рану десне ушне шкољке - аурикуле. Свих четворо су оперисани и стање у раном постоперативном току је код свих пацијената стабилно", рекао је он.

Додао је и да им је пружена психолошка помоћ.

"Једна особа је била у акутном стресном синдрому што је и за очекивати. Сви су они при свијести, нико није респираторно инсуфицијентан, нико није у коми. С онима с којима се може комуницирати већ су добили психолошку помоћ", рекао је доктор Судар.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: