Ubistvo u Hrvatskoj

Otkriven motiv ubice iz Daruvara?

  • Izvor: Indeks
  • 22.07.2024. 22:56

Penzionisani vojni policajac Krešimir Pahoki (51) ubio je danas petoro ljudi u Domu za starije i nemoćne osobe Vianey u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru, a više njih ranio.

U bolnici je kasnije preminula šesta osoba. Jedna od žrtava bila je i njegova majka. U bolnici se oporavlja četvero ljudi. 51-godišnjak je došao u dom i počeo pucati iz pištolja.

Inače, Pahoki je 1996. odlikovan "Spomenicom domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu", ali nakon toga je policija imala dosta posla s njim.

Otkriven motiv ubice?

Ubica je, prema još nepotvrđenim informacijama, u dom za starije došao s objašnjenjem da želi da plati račun za majku. Potom je počeo pucati po radnicima i štićenicima doma.

Sada je procurio mogući motiv stravičnog zločina, prenosi Indeks.

Kako javlja HRT, kao razlog za masakr spominje se sukob osumnjičenog s majkom, koja je navodno imovinu prepisala na vlasnike doma jer je imala premalu penziju da bi ga mogla plaćati.

Ovo je osumnjičeni za masakr u staračkom domu: Počastio cijeli kafić pa rekao da ide ''nešto da obavi''

Ovo je osumnjičeni za masakr u staračkom domu: Počastio cijeli kafić pa rekao da ide ''nešto da obavi''

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović to nije mogao potvrditi jer je kazao da ne smije iznositi ono što je predmet istrage, ali je istakao da je počinilac pronađen u rekordnom roku i uhapšen.

Doktor Branko Sudar iz pakračke bolnice, gd‌je su ranjeni iz masakra, gostovao je u Dnevniku HTV-a.

"Trenutno stanje pacijenata je stabilno. Danas oko 11 sati zaprimili smo šestero pacijenata u hitni bolnički prijem naše bolnice. Četvoro pacijenata sa prostrijelnim ranama zaprimljeni su na hirurški od‌jel, od čega jedna osoba ima prostrijelnu ranu lijeve strane prsišta, dvije osobe imaju prostrijelne rane lijevog i desnog prsišta i jedna osoba ima prostrijelnu ranu desne ušne školjke - aurikule. Svih četvoro su operisani i stanje u ranom postoperativnom toku je kod svih pacijenata stabilno", rekao je on.

Dodao je i da im je pružena psihološka pomoć.

"Jedna osoba je bila u akutnom stresnom sindromu što je i za očekivati. Svi su oni pri svijesti, niko nije respiratorno insuficijentan, niko nije u komi. S onima s kojima se može komunicirati već su dobili psihološku pomoć", rekao je doktor Sudar.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: