Nehumano postupanje sa djetetom

Otkaz radnici koja je udarala štićenika Zavoda u Pazariću

  • Извор: СРНА
  • 16.08.2023. 20:55

Radnica Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine "Pazarić" kod Sarajeva, koja je udarala štićenika dobiće otkaz, rečeno je na večerašnjoj konferenciji za novinare federalnog ministra za rad i socijalnu politiku Adnana Delića i direktora Zavoda Samira Suljagića.

Delić je, nakon što se u javnosti pojavio snimak o nehumanom postupanju sa djetetom, rekao da, osim otpuštanja radnice, očekuje da Zavod podnese krivičnu prijavu protiv nje, ali i protiv radnika koji su to nijemo posmatrali i snimali.

On je najavio da će se Ministarstvo sutra zvaničnim dopisom obratiti Tužilaštvu, Ministarstvu unutrašnjih poslova i svim nadležnim institucijama kako bi bio rasvijetljen ovaj događaj, za koji se trenutno ne zna kad se dogodio, ni ko je učestvovao.

Uznemirujuće: Objavljen novi snimak zlostavljanja štićenika u zavodu Pazarić

Uznemirujuće: Objavljen novi snimak zlostavljanja štićenika u zavodu Pazarić

Suljagić je potvrdio da postoje prijave o postupanju sa štićenicima, ali da ih on ne može kao direktor istraživati, već ih prosljeđuje nadležnim organima - Ministarstvu unutrašnjih poslova ili Tužilaštvu, prenijeli su federalni mediji.

- Za samo jednu prijavu koju sam proslijedio obaviješten sam da se obustavlja istraga zbog nepostojanja dovoljno dokaza da se djelo desilo - rekao je Suljagić i dodao da se u Zavodu vodi niz disciplinskih postupaka.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.