Трагедија

Детаљи трагедије у којој су погинули отац и син (9): Болесна мајка остала сама

  • Извор: Телеграф
  • 03.08.2024. 12:59

Општина Велико Тројство завијена је у црно. Синоћ мало послије 19 сати, два срца су престала да куцају у страшној саобраћајној несрећи која се догодила у Кегљевцу.

Игор П. (32) без положеног возачког испита и без кациге на глави сјео је на нерегистровани мотоцикл и у смрт повео свог сина јединца, Круну (9) који је за мјесец дана требало да крене у 4. разред Основне школе Велико Тројство.

Иако је малишан имао заштитну кацигу на глави, што је потврдила и полиција у свом саопштењу, није му било спаса. У кривини је његов тата изгубио контролу над управљачем и залетио се у аутомобил из супротног смјера. Смрт је била тренутна, кажу у полицији.

Како преноси мојпортал.хр, село је буквално занијемило. За маленог Круну имају само ријечи хвале.

Глумио у општинској манифестацији

"Био је јако бистар и диван дјечак. Весео, знатижељан и пристојан. За Ђурђево је глумио у општинској манифестацији петлића, сви су га хвалили. Страшан губитак за цијели наш крај", рекао је један од Великотројшћана који је познавао погинуле.

Отац Игор је, каже, волио брзу вожњу, а у посљедње вријеме често су га виђали на мотору, али и у кабриолету како вози селом. И овога пута је одлучио да се провоза селом, ни не слутећи да ће му то бити посљедња вожња…

Да ствар буде још гора, Круно је био једино дијете у породици. Након губитка животног партнера и сина, мајка Марина остала је сама.

Отац без возачке возио сина на мотору: Обојица погинула

Отац без возачке возио сина на мотору: Обојица погинула

Болесна мајка

"Предивна жена. Паметна и вриједна. Обожавала је свог Круну. Свуда су ишли заједно, путовали… Дао јој Бог снаге да издржи све што ју је снашло. Ситуација је тим тежа што болује од карцинома. Недавно је била на операцији, а сада чека хемотерапије. Колико сам чуо, и погинули Игор је био болестан", прича мјештанин тужне детаље из, у само једном тренутку, разорене породице.

Један од комшија каже како је мали Круно годину и по тренирао фудбал у локалном фудбалском клубу.

И синоћ је требало да буде на тренингу и то баш у вријеме када се несрећа догодила.

"Таман на крају смо чули хитну како јури селом, а убрзо и шта се догодило. Игор је имао тумор. Чекао је таман неке налазе, тако ми је рекао... Иначе је био јако одговоран родитељ", истакао је и споменуо како је осим породице Плазек још једна породица завијена у црно. И то она у чији се ауто залетио несретни Игор с мотором.

Из супротног смјера наишао је аутомобил којим је управљао један од локалних ватрогасаца. Кажу да никако није могао избјећи судар јер је Игор сјекао кривину и директно се залетио у њега.

"Жао ми је и њега јер ће цијели живот памтити тај језиви догађај",  закључује.

Из Општине Велико Тројство путем друштвених мрежа изразили су саучешће породици.

- Затекла нас је тужна вијест која је растужила цијелу Општину Велико Тројство. Изражавамо своје најискреније саучешће због вашег ненадокнадивог губитка. Почивали у миру Божјем - поручују из Општине.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм (Р)

    ' ''Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.