Tragedija

Detalji tragedije u kojoj su poginuli otac i sin (9): Bolesna majka ostala sama

  • Izvor: Telegraf
  • 03.08.2024. 12:59

Opština Veliko Trojstvo zavijena je u crno. Sinoć malo poslije 19 sati, dva srca su prestala da kucaju u strašnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Kegljevcu.

Igor P. (32) bez položenog vozačkog ispita i bez kacige na glavi sjeo je na neregistrovani motocikl i u smrt poveo svog sina jedinca, Krunu (9) koji je za mjesec dana trebalo da krene u 4. razred Osnovne škole Veliko Trojstvo.

Iako je mališan imao zaštitnu kacigu na glavi, što je potvrdila i policija u svom saopštenju, nije mu bilo spasa. U krivini je njegov tata izgubio kontrolu nad upravljačem i zaletio se u automobil iz suprotnog smjera. Smrt je bila trenutna, kažu u policiji.

Kako prenosi mojportal.hr, selo je bukvalno zanijemilo. Za malenog Krunu imaju samo riječi hvale.

Glumio u opštinskoj manifestaciji

"Bio je jako bistar i divan dječak. Veseo, znatiželjan i pristojan. Za Đurđevo je glumio u opštinskoj manifestaciji petlića, svi su ga hvalili. Strašan gubitak za cijeli naš kraj", rekao je jedan od Velikotrojšćana koji je poznavao poginule.

Otac Igor je, kaže, volio brzu vožnju, a u posljednje vrijeme često su ga viđali na motoru, ali i u kabrioletu kako vozi selom. I ovoga puta je odlučio da se provoza selom, ni ne sluteći da će mu to biti posljednja vožnja…

Da stvar bude još gora, Kruno je bio jedino dijete u porodici. Nakon gubitka životnog partnera i sina, majka Marina ostala je sama.

Otac bez vozačke vozio sina na motoru: Obojica poginula

Otac bez vozačke vozio sina na motoru: Obojica poginula

Bolesna majka

"Predivna žena. Pametna i vrijedna. Obožavala je svog Krunu. Svuda su išli zajedno, putovali… Dao joj Bog snage da izdrži sve što ju je snašlo. Situacija je tim teža što boluje od karcinoma. Nedavno je bila na operaciji, a sada čeka hemoterapije. Koliko sam čuo, i poginuli Igor je bio bolestan", priča mještanin tužne detalje iz, u samo jednom trenutku, razorene porodice.

Jedan od komšija kaže kako je mali Kruno godinu i po trenirao fudbal u lokalnom fudbalskom klubu.

I sinoć je trebalo da bude na treningu i to baš u vrijeme kada se nesreća dogodila.

"Taman na kraju smo čuli hitnu kako juri selom, a ubrzo i šta se dogodilo. Igor je imao tumor. Čekao je taman neke nalaze, tako mi je rekao... Inače je bio jako odgovoran roditelj", istakao je i spomenuo kako je osim porodice Plazek još jedna porodica zavijena u crno. I to ona u čiji se auto zaletio nesretni Igor s motorom.

Iz suprotnog smjera naišao je automobil kojim je upravljao jedan od lokalnih vatrogasaca. Kažu da nikako nije mogao izbjeći sudar jer je Igor sjekao krivinu i direktno se zaletio u njega.

"Žao mi je i njega jer će cijeli život pamtiti taj jezivi događaj",  zaključuje.

Iz Opštine Veliko Trojstvo putem društvenih mreža izrazili su saučešće porodici.

- Zatekla nas je tužna vijest koja je rastužila cijelu Opštinu Veliko Trojstvo. Izražavamo svoje najiskrenije saučešće zbog vašeg nenadoknadivog gubitka. Počivali u miru Božjem - poručuju iz Opštine.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film (R)

    ' ''Film (R)

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Preko Atlantika (12+) (R)

    ''Serija: Preko Atlantika (12+) (R)

  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.