Ниш

Отац који је силовао кћерку осуђен на 16 година затвора

  • Извор: Телеграф
  • 27.08.2024. 15:33

Апелациони суд у Нишу правноснажно је осудио на јединствену казну од 16 година затвора Нишлију Б.М. (52) због насиља у породици и продуженог кривичног дјела силовања које је извршио над кћерком усљед чега је она родила дијете.

На тај начин преиначена је пресуда Вишег суда у Нишу изречена 19. марта ове године којом му је због насиља у породици изречена казна затвора у трајању од шест мјесеци а за продужено кривично дјело силовања у трајању од девет година је добио јединствену казну затвора у трајању од девет година и два мјесеца.

– Више јавно тужилаштво у Нишу изјавило је 8. маја 2024. године жалбу против пресуде Вишег суда у Нишу од 19. марта 2024. године. Усвајањем жалбе преиначена је пресуда Вишег суда у Нишу у дјелу одлуке о кривичној санкцији тако што је пресудом Апелационог суда у Нишу од 13. августа 2024. оптуженом за кривично дјело насиље у породици из чл. 194. ст 1 Кривичног законика утврђена казна затвора у трајању од 1 године и шест мјесеци а за продужено кривично дјело силовање из члана 178 ст. 3. у вези члана 61 Кривичног законика утврђена казна затвора у трајању од 15 година па је окривљени осуђен на јединствену казну затвора у трајању од 16 година – саопштило је ВЈТ.

Пратите нас и путем Вибера