Niš

Otac koji je silovao kćerku osuđen na 16 godina zatvora

  • Izvor: Telegraf
  • 27.08.2024. 15:33

Apelacioni sud u Nišu pravnosnažno je osudio na jedinstvenu kaznu od 16 godina zatvora Nišliju B.M. (52) zbog nasilja u porodici i produženog krivičnog djela silovanja koje je izvršio nad kćerkom usljed čega je ona rodila dijete.

Na taj način preinačena je presuda Višeg suda u Nišu izrečena 19. marta ove godine kojom mu je zbog nasilja u porodici izrečena kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci a za produženo krivično djelo silovanja u trajanju od devet godina je dobio jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od devet godina i dva mjeseca.

– Više javno tužilaštvo u Nišu izjavilo je 8. maja 2024. godine žalbu protiv presude Višeg suda u Nišu od 19. marta 2024. godine. Usvajanjem žalbe preinačena je presuda Višeg suda u Nišu u djelu odluke o krivičnoj sankciji tako što je presudom Apelacionog suda u Nišu od 13. avgusta 2024. optuženom za krivično djelo nasilje u porodici iz čl. 194. st 1 Krivičnog zakonika utvrđena kazna zatvora u trajanju od 1 godine i šest mjeseci a za produženo krivično djelo silovanje iz člana 178 st. 3. u vezi člana 61 Krivičnog zakonika utvrđena kazna zatvora u trajanju od 15 godina pa je okrivljeni osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 16 godina – saopštilo je VJT.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: