Корак напријед, назад два

Осуђени, па ослобођени и сада ће им се поново судити за продају дроге полицији

Врховни суд Републике Српске укинуо је ослобађајућу пресуду Роберту Баришићу и Дејану Бендри из Јајца, оптуженима за продају 5,4 килограма марихуане, те поступак вратио на ново суђење Окружном суду у Бањалуци.

То је други пут да Врховни суд Републике Српске укида првостепену пресуду у овом предмету. Наиме, Баришић је првобитно био осуђен на три године затвора због трговине дрогом, а Бендра на годину због посредовања у продаји наркотика.

Међутим, та пресуда је укинута и у поновљеном поступку бањалучки Окружни суд их је ослободио кривице, наводећи да оптужница није доказана. На нову пресуду тужилаштво је уложило жалбу која је усвојена и пресуда је поново укинута и предмет ће опет кренути ”од нуле”.

Ослобођени оптужбе да су полицији продали дрогу

Ослобођени оптужбе да су полицији продали дрогу

Према оптужници Баришић и Бендра су, заједно са још двије особе, прикривеним истражиоцима МУП-а Републике Српске продали 5,4 килограма марихуане на подручју Шипова. Продају су договорили и реализовали од 5. до 7. септембра 2019. године, а откривени су оквиру акције ”Плива”.

У томе су учествовали Нихад Омановић из Бугојна и Емир Корда из Ливна који су признали кривицу. Омановић је осуђен на пет, а Корда на три и по године затвора. У оптужници се наводило да су наркотике аутомобилом ”цитроен Ц4” довезли на подручје Шипова, а примопредаја је обављена у близини ресторана уз магистрални пут Шипово - Стројице - Купрес.

Турчин ухапшен по потјерници због убиства без предумишљаја и злочина против дјеце

Турчин ухапшен по потјерници због убиства без предумишљаја и злочина против дјеце

Након примопредаје Омановић, Корда и Баришћи су ухапшени док је Бендра побјегао. У бјекству је био мјесец дана, односно до 11. октобра 2019. када се предао полицији.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм