Korak naprijed, nazad dva

Osuđeni, pa oslobođeni i sada će im se ponovo suditi za prodaju droge policiji

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je oslobađajuću presudu Robertu Barišiću i Dejanu Bendri iz Jajca, optuženima za prodaju 5,4 kilograma marihuane, te postupak vratio na novo suđenje Okružnom sudu u Banjaluci.

To je drugi put da Vrhovni sud Republike Srpske ukida prvostepenu presudu u ovom predmetu. Naime, Barišić je prvobitno bio osuđen na tri godine zatvora zbog trgovine drogom, a Bendra na godinu zbog posredovanja u prodaji narkotika.

Međutim, ta presuda je ukinuta i u ponovljenom postupku banjalučki Okružni sud ih je oslobodio krivice, navodeći da optužnica nije dokazana. Na novu presudu tužilaštvo je uložilo žalbu koja je usvojena i presuda je ponovo ukinuta i predmet će opet krenuti ”od nule”.

Oslobođeni optužbe da su policiji prodali drogu

Oslobođeni optužbe da su policiji prodali drogu

Prema optužnici Barišić i Bendra su, zajedno sa još dvije osobe, prikrivenim istražiocima MUP-a Republike Srpske prodali 5,4 kilograma marihuane na području Šipova. Prodaju su dogovorili i realizovali od 5. do 7. septembra 2019. godine, a otkriveni su okviru akcije ”Pliva”.

U tome su učestvovali Nihad Omanović iz Bugojna i Еmir Korda iz Livna koji su priznali krivicu. Omanović je osuđen na pet, a Korda na tri i po godine zatvora. U optužnici se navodilo da su narkotike automobilom ”citroen C4” dovezli na područje Šipova, a primopredaja je obavljena u blizini restorana uz magistralni put Šipovo - Strojice - Kupres.

Turčin uhapšen po potjernici zbog ubistva bez predumišljaja i zločina protiv djece

Turčin uhapšen po potjernici zbog ubistva bez predumišljaja i zločina protiv djece

Nakon primopredaje Omanović, Korda i Barišći su uhapšeni dok je Bendra pobjegao. U bjekstvu je bio mjesec dana, odnosno do 11. oktobra 2019. kada se predao policiji.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)