Александар Васиљевић

Осуђен бивши дечко фаталне Сашке

  • Извор: Српскаинфо
  • 29.02.2024. 17:57

Бодибилдер Александар Васиљевић из Добоја правоснажно је осуђен на годину затвора јер је пијан скривио несрећу у којој је страдало деветогодишње дијете.

Васиљевић је, иначе, познат по афери у којој је уцјењивао католичког свештеника порно-снимцима, заједно са бившом дјевојком Сашком Ковачевић, коју су регионални медији прозвали “фаталном”.

Њему је пресуду изрекло вијеће Врховног суда Републике Српске који му је за пола године смањио раније изречену казну за ову несрећу.

Секретар Врховног суда Српске Јелена Деспотовић казала је да је вијеће прихватило жалбу одбране те је измијенило одлуку о казни.

– Оптуженом је тако умјесто година и по сада изречена казна од годину затвора – рекла је Деспотовићева.

Према пресуди, кобна несрећа за коју је осуђен Васиљевић се десила 30. августа 2009. године. Тада је тешко повријеђено деветогодишње дијете Б.И. које је  преминуло пет дана касније.

У БиХ лани регистровано више од 1,2 милиона возила

У БиХ лани регистровано више од 1,2 милиона возила

Како се наводи, до несреће је дошло када је Васиљевић возећи БМВ магистралним путем Добој – Дервента на једној раскрсници ударио у задњи ћошак голфа којим је управљао Д.И. и који се укључио са локалног пута.

Усљед удара путник у голфу дијете Б.И. (рођен 2000. године), задобило је вишеструке тешке повреде. Повријеђено дијете је смјештено на лијечење, али је 4. септембра 2009. године преминуло усљед оштећења за живот важних можданих центара и поремећаја дисања због нагњечења, расцјепа плућа и прелома ребара.

У пресуди се наводи  да је Васиљевић био пијан, односно у стадију лаког пијанства с концентрацијом алкохола у крви од 1,18 промила те да  је возио недозвољеном брзином од 86,7 километара на час.

Наводи се да брзину није смањио на  50 километара на час прије раскрснице иако је  то прописано законом.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:35 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.