Nina Ninković

Optužena jer je šefici sipala otrov u kafu: Odbrana tvrdi da su dokazi nezakoniti

  • Извор: Српскаинфо
  • 26.06.2023. 15:19

Aleksandar Jokić, advokat Nine Ninković, optužene za pokušaj ubistva pomoćnika direktora Republičkog pedagoškog zavoda Slađane Tanasić, istakao je danas u Okružnom sudu u Banjaluci da su dokazi protiv njegove branjenice nezakonito izuzeti i nezakonito predani od strane oštećene.

“Mi smo u dosadašnjem postupku saznali da je određene predmete predala oštećena, iako su ti predmeti vlasništvo RPZ-a. Takođe, oštećena je sama izuzimala tečnost i iznosila je, a tokom svjedočenja od kafe kuvarice smo već čuli da je ona prosula tu tečnost. Dakle, imamo dokaze koji su nezakonito izuzeti i nezakonito predani na vještačenje”, objasnio je advokat optužene.

Jokić je ujedno zatražio od sudskog vijeća da danas odluči o ovim prigovorima odbrane u pogledu zakonitosti.

Pokušaj ubistva: Banjalučanka osumnjičena da je sugrađanki sipala otrov u kafu

Pokušaj ubistva: Banjalučanka osumnjičena da je sugrađanki sipala otrov u kafu

Blagoja Dragosavljević, predsjednik vijeća, nakon toga je istakao da vijeće nije u mogućnosti da odmah odluči o zakonitosti pojedinih dokaza, te da će to učiniti naknadno.

Banjalučko tužilaštvo danas je sudu predalo materijalne dokaze, a u sudnici je ujedno pregled snimak koji je nastao nakon posebnih istražnih radnji, odnosno tajnog snimanja kancelarije oštećene Slađane Tanasić.

Na snimku se vidi da u kancelariju ulazi optužena i sipa sadržaj iz kesice u šolju koja se nalazila na stolu. Snimak traje 3 minuta i 34 sekunde.

Banjalučanka optužena da je koleginici sipala otrov u kafu

Banjalučanka optužena da je koleginici sipala otrov u kafu

Tužilaštvo je ujedno sudu predalo 64 materijalna dokaza u cilju dokazivanja krivice optužene.

Među predanim materijalnim dokazima je i medicinska dokumentacija oštećene koja, kako je objasnila tužilac Sanja Guzina, ukazuje da se Tanasićeva žalila na zdravstvene probleme tokom inkriminisanog perioda.

Optužena Nina Ninković u pritvoru se nalazi od decembra prošle godine.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм