Несвакидашња пљачка

Опљачкао 18 гробница у Загребу

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 31.07.2024. 13:33

За повреду мира покојника и покушај тешких крађа загребачка полиција казнено је пријавила и притворила 42-годишњака којег сумњичи да је провалио у 18 гробница на градском гробљу Мирошевац, које је алатом отварао вјерујући да би се могао докопати вриједног накита.

Из полиције су у сриједу саопштили како су криминалистичком истрагом утврдили да је осумњичени прије десетак дана, уз претпоставку да би се у старијим гробницама на покојницима могао налазити вриједан накит, прикладним алатом провалио у четири гробнице.

Након отварања покровних плоча гробница, сумњају, алатом је на четири метална ковчега, у висини главе покојника, направио отворе димензија отприлике 10x10 центиметара, након чега је по изласку из гробница вратио покровне плоче.

Поред једне гробнице у чучећем положају тада су га уочили запосленици гробља, па је 42-годишњак трчећи побјегао, оставивши код гробнице метални пајсер и чекић те остали алат који је користио у провали.

Оставио је и јакну у коју је био обучен непосредно прије доласка на гробље, а у чијем џепу су били прстен и два ручна сата узети с покојника.

На мјесту догађаја полиција је обавила увиђај те утврдила и уз разговор са члановима породица покојника потврдила да је осумњичени на идентичан начин исто учинио у још четрнаест гробница на подручју гробља Мирошевац, такође враћајући покровне плоче како би прикрио провале.

Предан је затворском надзорнику, док је посебан извјештај поднесен надлежном државном тужилаштву, а криминалистичко истраживање се наставља, преноси "Јутарњи".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Серија: 1994 (16+) (Р)

    ''Серија: 1994 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм