Nesvakidašnja pljačka

Opljačkao 18 grobnica u Zagrebu

  • Izvor: Jutarnji.hr
  • 31.07.2024. 13:33

Za povredu mira pokojnika i pokušaj teških krađa zagrebačka policija kazneno je prijavila i pritvorila 42-godišnjaka kojeg sumnjiči da je provalio u 18 grobnica na gradskom groblju Miroševac, koje je alatom otvarao vjerujući da bi se mogao dokopati vrijednog nakita.

Iz policije su u srijedu saopštili kako su kriminalističkom istragom utvrdili da je osumnjičeni prije desetak dana, uz pretpostavku da bi se u starijim grobnicama na pokojnicima mogao nalaziti vrijedan nakit, prikladnim alatom provalio u četiri grobnice.

Nakon otvaranja pokrovnih ploča grobnica, sumnjaju, alatom je na četiri metalna kovčega, u visini glave pokojnika, napravio otvore dimenzija otprilike 10x10 centimetara, nakon čega je po izlasku iz grobnica vratio pokrovne ploče.

Pored jedne grobnice u čučećem položaju tada su ga uočili zaposlenici groblja, pa je 42-godišnjak trčeći pobjegao, ostavivši kod grobnice metalni pajser i čekić te ostali alat koji je koristio u provali.

Ostavio je i jaknu u koju je bio obučen neposredno prije dolaska na groblje, a u čijem džepu su bili prsten i dva ručna sata uzeti s pokojnika.

Na mjestu događaja policija je obavila uviđaj te utvrdila i uz razgovor sa članovima porodica pokojnika potvrdila da je osumnjičeni na identičan način isto učinio u još četrnaest grobnica na području groblja Miroševac, takođe vraćajući pokrovne ploče kako bi prikrio provale.

Predan je zatvorskom nadzorniku, dok je poseban izvještaj podnesen nadležnom državnom tužilaštvu, a kriminalističko istraživanje se nastavlja, prenosi "Jutarnji".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: