Запрешић

Ојадила деду за 11.000 евра: Глумила докторицу, завела га и украла шкоду

  • Извор: Индекс
  • 24.02.2024. 13:32

Загребачка полиција пријавила је 42-годишњакињу осумњичену да је обмањивала 74-годишњака којем је на превару одузела шкоду и украла банковну картицу, начинивши укупну штету у износу од 11.000 евра.

Полицијска управа загребачка (ПУЗ) известила је да 42-годишњакињу сумњичи за превару, крађу, недозвољено поседовање безготовинског инструмента плаћања и продужено казнено дело рачунарске преваре.

Глумила докторку, тражила љубавну везу

Полиција сумња да је 42-годишњакиња 2022. под лажним именом отворила профил на друштвеној мрежи те порукама започела комуникацију са 74-годишњаком, наводећи да је докторка која му може помоћи у побољшању његовог здравственог стања.

Како би стекла однос поверења, 42-годишњакиња се наставила дописивати са 74-годишњаком обећавајући му љубавну везу, као и састајати се с њиме на разним локацијама на подручју Запрешића, додаје ПУЗ.

Сумња се да је у августу прошле године, након стицања његовог повјерења, затражила од 74-годишњака да јој купи мобилни у вриједности од 1740 евра, што је он и учинио, да би се неколико дана касније, у намјери да му одузме шкоду, састала с њиме у његовој кући на подручју Запрешића.

Потписао лажни уговор, остао без Шкоде

Након што му је дала таблету засад непознатог система, 74-годишњак ју је на њено тражење попио, након чега је 42-годишњакиња искористила његову ошамућеност те је затражила да се састану са њему непознатим мушкарцем на паркиралишту једног запрешићког тржног центра. Обманути 74-годишњак је то и учинио те је потписао бланко уговор о купопродаји аутомобила, при чему за своју шкоду није добио никакав новац, истиче полиција.

Уједно се сумња да је 42-годишњакиња крајем августа 2023. године, из футроле 74-годишњака, отуђила његову банковну картицу, а потом њоме куповала одећу, техничке уређаје и друго. Како би прикрила противправно поступање, неколико дана касније је вратила картицу 74-годишњаку, наводећи да ју је пронашла у свом аутомобилу.

ПУЗ додаје да је 42-годишњакиња једно време била ван Хрватске те да је ухваћена по повратку, као и да је предана притворском надзорнику, док је посебно извештају поднето надлежном државном тужилаштву.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.