Акција ”Плантажа”

Одузета индијска конопља и оружје

  • Извор: АТВ
  • 03.06.2024. 11:16

Бањалучанин Д.П. (40) ухапшен је у акцији ”Плантажа” у којој су откривене и заплијењене 62 стабљике индијске конопље, оружје и други предмети.

У ПУ Бањалука наводе да је Д.П. осумњичен да је починио кривично дјело неовлаштена производња и промет дрогом и недозвољена производња и промет оружјем.

”У сарадњи са јединицом Жандармерије МУП-а Републике Српске извршени су претреси на двије локације у Лакташима и Бањалуци, при чему је пронађено и одузето 2.308 сјеменки индијске конопље, 62 стабљике те биљке, високе од 25 до 170 центиметара, метална мрвилица, дигитална вага, као и осушени листови индијске конопље”, саопштено је из ПУ Бањалука.

Додају да је пронађена и одузета полуаутоматска пушка са пет метака, двије ручне бомбе, лаптоп, мобилни телефон и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела.

”Све мјере и радње предузете су под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а по наредбама Основног суда у Бањалуци. Након комплетирања и документовања предмета против лица Д.П. ће Окружном јавном тужилаштву Бањалука бити достављен извјештај о почињеним кривичним дјелима”, наводе у полицији.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''''Серија: 1993 (16+)