Akcija ”Plantaža”

Oduzeta indijska konoplja i oružje

  • Izvor: ATV
  • 03.06.2024. 11:16

Banjalučanin D.P. (40) uhapšen je u akciji ”Plantaža” u kojoj su otkrivene i zaplijenjene 62 stabljike indijske konoplje, oružje i drugi predmeti.

U PU Banjaluka navode da je D.P. osumnjičen da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogom i nedozvoljena proizvodnja i promet oružjem.

”U saradnji sa jedinicom Žandarmerije MUP-a Republike Srpske izvršeni su pretresi na dvije lokacije u Laktašima i Banjaluci, pri čemu je pronađeno i oduzeto 2.308 sjemenki indijske konoplje, 62 stabljike te biljke, visoke od 25 do 170 centimetara, metalna mrvilica, digitalna vaga, kao i osušeni listovi indijske konoplje”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Dodaju da je pronađena i oduzeta poluautomatska puška sa pet metaka, dvije ručne bombe, laptop, mobilni telefon i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

”Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci. Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica D.P. će Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima”, navode u policiji.


Pratite nas i putem Vibera

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1993 (16+)

    ''''Serija: 1993 (16+)