Privedeni Albanci

Objavljen snimak brutalnog prebijanja oca i sina na hrvatskoj granici

  • Izvor: Agencije
  • 29.07.2024. 08:14

Otac i sin isprebijani su bez razloga na granici Crne Gore i Hrvatske, a policija je privela dvojicu Albanaca koji se sumnjiče da su fizički napali dvojicu muškaraca.

Kako su ranije javili mediji, grupa stranih državljana, koja je čekala u koloni automobila na granici s Crnom Gorom, prebila je u subotu dvojicu muškaraca, a HRT navodi da su stradali otac i sin iz Konavala koji su pokušali da zaobiđu kilometarsku kolonu kako bi došli do svoje kuće. Međutim, napadači su protumačili da se otac i sin žele progurati kako bi brže došli do granice.

"Kada su ih vidjeli da voze drugom trakom, zaustavili su ih ovi koji su čekali na izlazak iz Hrvatske, valjda su mislili da žele preko reda na granicu. Pokušali su da im objasne da ne idu na granicu, već kući, ali ovi su ih napali. Desetak njih ih je tuklo. Stigla je policija, priveli su trojicu, a hitna je povrijeđene odvela u bolnicu", ispričao je čitalac za Dubrovački vjesnik.

Privedena su trojica napadača, a policija je zadržala dvojicu albanskih državljana u dobi od 23 i 42 godine. Protiv njih će biti podnesena krivična prijava za nanošenje teških tjelesnih povreda.

Načelnik Konavala Božo Lasić potvrdio je kako poznaje žrtve incidenta.

"Znam obojicu i garantujem da oni nisu izazvali incident. Svi ih u Konavlima znaju, to su ugledni ljudi. Žao mi je da se ovakve stvari događaju, ali bojim se da se ovo može ponoviti. Zato sam i nadležnim službama uputio zahtjev da se na GP Karasović otvori još izlaza prema Crnoj Gori i da se sistem softverski pojača kako bi procedura skeniranja dokumenata išla puno brže", poručio je.

Oglasila se i policija

Nad dvojicom albanskih državljana sprovodi se kriminalističko istraživanje zbog povređivanja dvojice mještana Konavala tokom preticanja kolone vozila pred graničnim prelazom, potvrdili su naknadno u PU dubrovačko-neretvanskoj.

Dali su i neke detalje iz službenog izvještaja.

"U subotu oko 18,40 sati, kod mjesta Bani u Konavlima, u blizini graničnog prelaza Karasovići, više osoba napalo je dvojicu Konavljana od 58 i 32 godine, od kojih je stariji zadobio teže, a mlađi lakše povrede", navode u policiji.

Privedeno je troje albanskih državljana. Jedan od njih je pušten, a nad ostalom dvojicom sprovodi se kriminalističko istraživanje zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja tjelesnih povreda, dodaju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: